Sanatta 45.yıl… A.REFİK İNCİ’DEN KİŞİSEL YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ

Paylaşmak Güzeldir..

Turizm, Tarih, doğa ve kültür sanat kenti olarak anılan Manavgat’ta sanatseverler yeni bir sergide bir araya gelecek. Emekli Öğretmen, Yazar ve Ressam Ahmet Refik İnci sanatta 45. Yılını kişisel yağlı boya resim sergisi ve imza günü etkinliğiyle kutluyor ve ölümsüzleştiriyor.  “Köyüm Sarılar”, “Manavgatlı Sözlüğü” , Deyeseklerimiz, Göreseklerimiz” ,”Pıtırak”, “Refik Hoca ile Yazı Çizi”, “Damla’da Vuslat” , “Unutulmuş Çocuk Oyunları”, “İşte bu benim Manavgat’ım”  isimli kitaplarıyla Manavgat’lı sanatseverlerin beğenisini kazanan İnci, şimdi de 60’a yakın yağlıboya tablosu ile yine sanatseverlere hitap edecek.  45 yıllık sanat hayatına unutulmaz eserler sığdıran usta sanatçı Ahmet Refik İnci, tuvale yansıttığı renklerle 20 Ekim 2023 saat 14.30’da Manavgat Novamall’da kişisel resim sergisini açacak, kitaplarını imzalayacak. 20-21-22 Ekim tarihlerinde 3 gün açık kalacak sergide ziyaretçiler sanatçının hem eserlerini görecek hem de  her zaman ilgi gören  kitaplarına ulaşabilecek.

Manavgat’lıları kişisel resim sergisi’ne davet eden A.Refik İnci, “Eserlerimle sanatseverlerin hem gönlüne, gözüne hem de ruhlarına hitap edebilmekten çok mutluyum. Destekleriyle yazmaya ve çizmeye devam edeceğim. 20 ekim günü saat 14.30’da herkesi sergi ve imza günü açılışıma bekliyorum”dedi.

A.REFİK İNCİ KİMDİR?

1957 yılında Sarılar’da doğan Ahmet Refik İNCİ; İlkokulu Sarılar Köyü İlkokulu’nda, Ortaöğretimini Manavgat Merkez Ortaokulu ve Manavgat Lisesi’nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini ise İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümünü okuyarak tamamladı. Manavgat Merkez Ortaokulu, Ali İhsan Barut İlköğretim okulu ve Manavgat Lisesinde Resim Öğretmenliği yaptı. Manavgat Oymapınar Ortaokulu Müdürlüğü, Manavgat Merkez Ortaokulu Müdürlüğü, Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Özel Manavgat Sınav Ortaokulu Müdürlüğü, Özel Manavgat Birey Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Özel Manavgat Boğaziçi Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Akseki İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yaptı. Köyüm Sarılar, Manavgatlı Sözlüğü, Refik Hoca ile Yazı Çizi, Pıtırak, Damlada Vuslat, Unutulmuş Çocuk Oyunları ve İşte Bu Benim Manavgat’ım isimli yedi tane basılı kitabı vardır.Yurtiçinde ve Yurtdışında; Suudi Arabistan, İsrail,Almanya, Hollanda ve Belçika’da birçok yağlıboya resimleri koleksiyonlarda bulunmaktadır. Ayrıca resim sergileri de yapmaktadır.Çeşitli Belediyelere Sanat ve Proje danışmanlığı yapmaktadır. Amblem ve Marka çalışmaları ile Hat Sanatı üzerine araştırma ve çalışmaları vardır. Çeşitli dergi ve gazetelerde grafik çalışması yapmakta ve köşe yazısı yazmaktadır. Eğitim ve yazarlığından dolayı Takdirname ve Teşekkürleri vardır. MASİAD (Manavgat Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Danışmanlığı yapmaktadır.26 yıllık öğretmenlik ve idarecilik hayatından sonra 2006 yılı Ağustosunda emekliye ayrılıp özel okullarda çalıştı ve 1 Temmuz 2022 yılında emekli oldu.Orta derecede Almanca bilmektedir. Evli ve ikisi erkek birisi kız olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Büşra Deveci

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours