Başkan Geyikçi, din görevlileriyle bir araya geldi

Paylaşmak Güzeldir..

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda din görevlileriyle biraraya geldi. Başkan Geyikçi, “Aziz milletimizin dinî ve manevi hayatına hizmete adayan değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Finike’de, 1-7 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, Başkan Geyikçi bu yılda düzenlenen kahvaltı programında din görevlileriyle bir araya geldi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi başta olmak üzere, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı VekiliMelih Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kemal Karakaya, Finike Askerlik Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Güleç, Finike İlçe Müftüsü Hasan Kırkan, Belediye Meclis üyesi Arif Ertuğ ve ilçe din görevlileri katıldı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlamak için bir araya geldiklerini dile getiren Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Saygıdeğer din görevlisi arkadaşlarım, 1-7 Ekim tarihleri, camilerimizin ve din görevlilerimizin önemini vurgulamak ve onlara olan minnettarlığımızı ifade etmek için özel bir hafta. Camiler, toplumumuzun kalbinde yer alan kutsal mekanlardır. Barış, birlik ve dayanışma duygularını güçlendirir. Din görevlilerimiz ise vatandaşlarımızı aydınlatmak, rehberlik etmek ve manevi ihtiyaçlarımıza cevap vermek için çalışan değerli kişilerdir. Bu vesileyle, camilerimizi ve din görevlilerimizi desteklemek, onlarla dayanışma içinde olmak ve onlara minnettarlığımızı göstermek için bir aradayız. Aziz milletimizin dinî ve manevi hayatına hizmete adayan değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Hepinize bugünkü programımıza teşrif ettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“BU HAYATIN BİR PARÇASIYIZ”

Finike İlçe Müftüsü Hasan Kırkan ise yaptığı konuşmada, “Belediyemizin geleneksel hale getirdiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bukurumumuz ve değerli meslektaşlarımız açısında önemli bir program. Bizlerin onure edilmesi, hatırlanması, toplumda vazgeçilmez bir unsur olduğumuzun göstergesidir. Çünkü bizler kurumsal olarak Misak-ı Milli sınırları içindeki her bir kardeşimize İslam’ı anlatmak, öğretmek, gerçek bilgiyi aktarma vazifesini icra eden, doğumla başlayıp, ölümle sonuçlanıncaya kadar, din hizmetleri yürüten bir kurumun mensuplarıyız. Biz bu hayatın bir parçasıyız. Onun için Sayın Başkanımız başta olmak üzere bu programda emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımızı arz ediyoruz. Mevlid-i Nebihaftası münasebetiyle, müftülük olarak, bir takım programlar icra edeceğiz. Başta Sayın Başkanımız Geyikçi olmak üzere tüm misafirlerimizi de programımızı onurlandırmasını arzu ediyoruz” dedi.

Finike Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours