Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol; “Sözen’i Kaybetme Korkusu Sarmış”

Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat Boğaz sahilinde bulunan alanın da içinde yer alan 254 dönümlük alanın tahsis iptalinin gerçekleri yansıtmadığını açıklamak üzere Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin ve İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol dün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya ilçe yöneticileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 Ak Parti ilçe başkanı Ahmet Ali Erol, Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in algı operasyonu kapsamında geçenlerde düzenlediği toplantı ve açıklamaları gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek, geçtiğimiz günlerde Belediye başkanının haddini aşan ağır ithamlarını kendisine olduğu gibi iade ettiklerini söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol “Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in anlattıkları tamamen algı operasyonuna dayalı olduğu gibi, hakarete varan açıklamaları ile toplumu yanılttığını Manavgat halkıda artık öğrendi. 2012 yılında Eko Park tahsisi şartıyla tahsis edilen yerde yapılmak istenen eğlence parkının yerine doğasını bozacağı gerekçesiyle Kültür ve Turizm bakanlığı iptal kararına gitmiştir. Bu karar alınırken Orman bakanlığı, Turizm il müdürlüğü Tabiatı Koruma kurulunun raporları doğrultusunda karar verilmiştir. Manavgat’ın malı bir yere gitmiş değildir projenin yanlış uygulanması sonucu iptal edilmiştir. Doğal alanın bozulacağı ağaçların kesileceği, projede agua park, tiyatro gibi bir çok yerin olması esas proje olan eko parkın yapısına aykırı geldiği için tahsis iptal edilmiştir. Algı operasyonu ile halkı ayaklandırmak önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde kaybetmek korkusunun gerçeğidir. Belediye bu yeri tahsis amacı dışında kullanma eğilimine gitmiş olduğundan tahsis iptal edilmiştir.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem milletvekillerimize hem de partililerimize haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur. Buradan hepsini kendisine iade ediyorum. Çiçek böcek işi ile 15 yıldır belediye yöneten başkan bugüne dek binlerce dönüm araziyi satarak Manavgat’ın değerlerini elden çıkarmıştır. Karşılığında ise Manavgat’a bir çivi dahi çakmamıştır. Bunun hesabını Manavgat halkına önümüzdeki seçim verecektir. Festival ve güreş gibi etkinliklerde toplanan paralarla Manavgat’a yatırımlarda yapılabilirdi. Biz hükümet olarak Hayvan pazarını hallettik oraya da çivi çakmadı. Şelaleyi tahsis ettirdik orayı da adrese teslim ihale ile özel sektöre verdi. Biz Manavgat’a bugüne dek gereken yatırımları eğitim başta olmak üzere yerine getirdik. Siz ne yaptınız söyler misiniz. Önümüzdeki seçimlerde kaybetme korkusu ile halkı yanlış yönlendirmeyin 2024’te Ak belediyecilik Manavgat’ta hizmet verecek” dedi.

Ak Parti İl başkanı Ali Çetin ise Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in tehditvari ve şovmenlikle belediyecilik yapmaya devam ettiğini ve halkı yanlış bilgilendirdiğini ifade ederek “15 yıldır belediye başkanısınız görünen bir şey yok, satmadık yer bırakmamışsınız, Manavgat gereken ilgiyi görmediği gibi belediye başkanı olarak halkı aldatmaya ve kandırmaya devam ediyorsunuz. Tahsisi iptal edilen arazi Manavgat halkınındır, bir yere gittiği yoktur. En kısa zamanda değişik projelerle halkın hizmetine sokulacaktır. Siz bugüne dek adam akıllı proje yapıtınızda mı biz engelledik, yardımcı olmadık. Siz masa başında yazışmayla işleri halledeceğinizi sanıyorsunuz, işi taklip edip projelendirmeniz gerekiyor. Tehditle belediye başkanlığı yapılmaz, el kol hareketi başkana yakışmaz, Önümüzdeki yıl Antalya başta olmak üzere tüm ilçelerimizde Ak belediyecilik hizmeti başlayacaktır. Belediye başkanının telaşı bundandır. Manavgatlıların elinden alınmış  bir yer yok, kimsede burayı kamyona yüklemedi çok yakında Sorgun çamlığında olduğu gibi buraya da yeni projeler uygulayarak Manavgat halkının hizmetine sınacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

(Büşra Deveci)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours