Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nooman Enhoş; “Tahsis İptali Gözden Geçirilmelidir”

Paylaşmak Güzeldir..

Geçtiğimiz hafta Manavgat kamuoyuna bomba gibi düşen Mesire alanındaki 254 dönümlük arazinin iptalinin yankıları sürerek Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama ile konunun sonuna dek takipçisi olacaklarını açıkladı.

MHP Manavgat İlçe teşkilatının yazılı basın açıklaması aynen şöyle;

“Kamuoyunda son birkaç gündür gündemi yoğun şekilde meşgul eden T.C. Kültür ve Turizm bakanlığı yatırım ve işletmeler genel müdürlüğünün 11.09.2023 tarihli Antalya limanı Manavgat ilçesi Sorgun mahallesi Titreyengöl mevkiinde yer alan 1276 parsel no.lu 254 dönümlük tabi alanın mesire alanı olmaktan çıkarılmasına ilişkin tahsis iptal kararıyla Manavgat Belediyesince alınan 27 06. 2016 tarihli 12-14.03 sayılı kesin tahsis kararı iptal edilmiş ve bu konu Antalya sınırlarını aşar şeklinde yoğun bir kamuoyu tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır.

 Zira İlgili sayılı yazıda da belirtildiği üzere bu alan giriş ücreti 3 TL olarak ücretlendirilmiş halka açık bir piknik ve mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi prensip olarak serbest piyasaya ekonomisini ve sermayeyi destekleyen bir ekonomik paylaşıma sahip olmakla beraber aynı zamanda milliyet doktrinimiz olan ve temel prensiplerimizi içeren toplumcu insanlar ilkesine de bağlı bir siyasi parti olup söz konusu kesin tahsis iptalinin tekrar gözden geçirilmesini uygun bulmaktadır. 9 ışık en büyük ve en önemli değeri insan merkezi olan milliyetçi Hareket partisi de toplum – sermaye  – realizm gibi kavramların çatışması halinde meselelere yine bu insan odaklı çerçeveden bakmayı yeğlemektedir.

 Söz konusu yer 2003 tarihinden beri halka açık mesire yeri olarak kullanılmakta olup bana da halkına çok düşük ücretli ücretsiz hizmet veren sosyal bir alan olarak kullanıldığı bilinmektedir. Hem yerel teşkilatımızdan gelen bilgiler ve hem de vatandaş bazında Milliyetçi Hareket Partisinin aldığı duyumlar tahsis iptal kararına, yerel halk nezdinde büyük bir tepki olduğu yönündedir. Bu noktada yerel halkın tercihlerine rağmen yapılacak sermaye teşebbüslerinde halk – sermaye dengesinin iyi gözetilmesi ve gelinen noktada da sivil toplum kuruluşları ve sivil her türlü teşebbüsün ortak bir şekilde organze tepkiyle açıklamalar yaptığı tercihe muhtaç durumlarda sağduyulu ve tabii kaynaklara saygılı yerel politik tepki gösterilmesi, hem milli hem de konjonktürel anlamda isabetli bir durum olacaktır. İşbu durumda Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu alarak Manavgat halkının çıkarları ehemmiyetle gözetilmek suretiyle Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat ilçe başkanlığımız, Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekillerimiz nezdinde konunun takipçisi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours