Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti; “Manavgat’ın Ayarları ile Oynamayın”

Paylaşmak Güzeldir..

Geçtiğimiz günlerde Manavgat kamuoyuna bomba gibi düşen Manavgat belediyesine Kültür ve Turizm bakanlığınca 254 dönümlük mesire alanının tahsisinin iptali kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Manavgat’ın tek oksijen deposu ve halkın mesire alanı olarak kullanılan arazinin tahsisinin iptalinin asla kabullenilmeyeceğini ifade eden Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Hüseyin Avni Gelendost, “Kazanılmış bir hakkın varlığı söz konusu ise hakkın getirdiği kazanımlar, idari işlem ortadan kalkana kadar devam eder. Bu haklar elde edildikten sonra herhangi bir işlem ile ortadan kaldırılması mümkün olmamaktadır, hukukta öngörülen haktır. Yıllar önce Manavgat Belediyesine tahsis edilen 254 dönümlük mesire alanının ben iptal ediyorum denilmekle yasal çerçevede iptali söz konusu olamaz, her türlü verilen hakkın kurum, kuruluş ve kişilerden yasal yollarla geri alınması mümkün değildir. Bu yasalar çerçevesinde Kültür ve Turizm bakanlığının tahsis işleminin iptalini yeniden değerlendirerek Manavgat lehine karar vermesi gerekmektedir” dedi.

Hüseyin Avni Gelendost, tahsis iptalinin Manavgat’a yapılan büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çekerek siyasi ayırım yapılmadan Manavgat’ın elinden alınmak istenen mesire alanındaki yerin yeniden Manavgat’a kazandırılması anlamında güç birliği yapılarak geri dönüşümüne herkesi katkıda bulunmaya davet etti.

HABER MERKEZİ

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours