Manavgat’ta Zafer Coşkusu 

Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’ncİ yılını Fener Alayı ve İskender Paydaş konseriyle muhteşem bir şekilde kutladı.

Manavgat Belediyesi, 30 Ağustos Zaferinin 101’nci yılını, Fener Alayı ve İskender Paydaş konseriyle kutladı. Binlerce Manavgatlı, Cumhuriyet Meydanı’nda tek yürek olarak toplandıktan sonra ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirdi. Fener Alayına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, kızı İrem Sözen, oğlu İbrahim Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, oda başkanları, stk temsilcileri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayan kent halkı, Cumhuriyet Meydanı, Yapay Şelale ve İbrahim Sözen Caddesi üzerinden konserin yapılacağı alan olan Atatürk Kültür Merkezi’ne ulaştı. Başkan Şükrü Sözen, elinde meşale ve Türk Bayrağı ile yürürken balkonlardan destek veren halkı selamladı.

KENT HALKI İSKENDER PAYDAŞ’LA COŞTU

Fener Alaylı yürüyüş sonrasında AKM’ye gelen on binlerce Manavgatlı, Manavgat Belediyesi tarafından organize edilen havai fişek gösterilerini büyük bir heyecanla izledi. Havai fişek gösterilerinin ardından muhteşem orkestrasıyla sahneye çıkan İskender Paydaşen sevilen şarkılarını Manavgatlılar için seslendirdi. Kent halkı, konser sonunda İzmir Marşı ve 10.Yıl Marşını okuyan İskender Paydaş ve orkestrasına ellerinde Türk Bayraklarıyla coşkulu bir şekilde eşlik etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen, kent halkının eğlencesine ortak olarak çocuklarla birlikte oyun oynadı, şarkıları hep beraber söyledi.

“CUMHURİYET VE ATATÜRK DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Çok değerli hanımefendiler, beyefendiler, varlıklarıyla onurlandığımız büyüklerimiz, gözleri ışılışıl gençlerimiz, çocuklarımı, hepiniz hoş geldiniz.

Sizleri sevgiyle, saygıyla, selamlıyorum. Bugün Büyük Zaferimizin 101. yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu, heyecanını, yüreğimin en derinliklerinde hissederek sizlere sesleniyorum. 30 Ağustos Zaferi, kadınıyla, erkeğiyle, tüm milletin tek yürek, tek bilek olarak yazdığı, vatan sevgisiyle yanmış yüreklerin birleştiği bir destandır. Bu bayram, 30 Ağustos zaferiyle kazanılanları korumaya yemin edenlerin bayramıdır. Biz de Manavgat’ımın yüreği aydınlık, çağdaş insanlarıyla, Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumaya yemin edenlerdeniz. Bugün ellerimizde bayraklarımızla, yüreğimizdeki 100 yıllık Cumhuriyet sevdasıyla bir araya gelerek, içimizden geldiği gibi, coşkuyla milli duygularımızı birleştirdik. Manavgat halkımız Atatürk’ün açtığı bu aydınlık yoldan hiçbir zaman sapmadı, sapmayacaktır da. NE MUTLU YÜREKLİ MANAVGATIMA, İYİ Kİ VARSINIZ. Değerli hemşehrilerim, Gerçekten çok önemli bir gün bugün. 30 Ağustos’ta eğer bu mücadelemizde başarılı olamasaydık, özgürlüğümüzü, Cumhuriyetimizi ve geleceğimizi kaybedecektik.

Bu kutlu günü, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu topraklar için toprağa düşen şehitlerimize borçluyuz. BUNU UNUTMAYALIM.30 Ağustos Büyük zaferini “UNUTMAK” demek vatanın bağımsızlığını, milletin özgürlüğünü, milli onurumuzu, gururumuzu, kahraman şehitlerimizi, VEEE Cumhuriyetimizi unutmak demektir. Hele hele o mavi gözlü DEV… BÜYÜK ATATÜRK…  O, bu millet için bir MUCİZEDİR.

En zor zamanlarında bir milletin imdadına koşmuş, esaretten özgürlüğe taşımış bir MUCİZE insandır O…Türk halkı olarak bu mucizeyi takdir etmemiz, şükretmemiz, üzerinde durmamız gerekir. Ama önce kendimiz iyice anlayarak, irdeleyerek öğrenmeliyiz ki, gelecek nesillere doğru anlatalım.

Evet… Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize çok şey borçluyuz. Bu borcu hepimiz ödemeliyiz. Yapmamız gerekenler çok basit.

Özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza sahip çıkacağız, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacağız, laikliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağız, adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkacağız. Çok çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız.
“Zor mu bunlar sevgili gençler!  Zor mu Cumhuriyet’e, Atatürk’e sahip çıkmak? Zor mu demokrasiye sahip çıkmak? Adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkmak zor mu? Zor değil elbette. Ulu Önderimiz Atatürk “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” demiş. Herkes bilsin ki, damarlarımızda bu kan aktığı müddetçe, son nefesimizi verene kadar Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Manavgat olarak Atatürk’e, şehitlerimize ve kadim geçmişimize layık bir şekilde yaşamak, onların bize bıraktığı en kutsal miras olan bu toprakları en güzel şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Milli duygularımızı, vatan sevgimizi her projemizde, hizmetimizde ve milli bayramlarımızda bu topluma hissettirmeye gayret ediyoruz. Çünkü bu ülkenin her bir karış toprağı, aziz milletimizin ortak kullanımıdır. Değerli hemşehrilerim, bildiğiniz gibi, güzel ülkemiz çok zor zamanlardan geçiyor. Ağır ekonomik şartlar altında ezilmiş, gününü zor kurtaran bir toplum haline geldik. Bu zor şartları, esnafından, işçisine, çiftçisinden emeklisine, gencinden yaşlısına her kesim en derinden hissediyor. Kira ve yurt parasını ödeyemediği için kazandığı üniversiteye gidemeyen gençlerimiz, konteynırlarda bile yaşamaya razı olan insanlarımız var bu ülkede. Halkımız, her yerde bizlere sorunlarını dile getiriyor. Bir çare istiyor. Biz Manavgat Belediyesi olarak her zaman halkımızın yanında olduk, en zor zamanlarında yanlarına koştuk. Yangında, pandemide, depremde her zaman bir ve beraber olarak zor günleri aşmaya çalıştık. Nerede darda bir vatandaşımız varsa, yetiştik. Ancak ekonomik zorluklar belediyeleri de etkiliyor değerli hemşehrilerim. Ama biz yılmıyoruz. Büyük yatırımlarımıza devam ederken, halkımızın da yanında olmaya devam ediyoruz. Biz, varımızı yoğumuzu hemşehrilerimize hizmete adadık. Sıkıntılar yaşasak da görev süremizde her zaman “Olmaz” denilen şeyler için çaba sarf ettik. “Oldurduk”. Kredi yollarımızı kapadılar, biz yine de hizmetlerimizi yaptık. Zorluklara karşı dirençli olmak doğamızda, yapımızda var bizim. Manavgat bizim her şeyimiz. Her şeye katlanırız. Çünkü Başka Manavgat yok. Biz her zorluğun üstesinden geliriz de Yeter ki, kavga etmeyelim. Kişisel çıkarlarımızı ülke menfaatlerinin üzerinde tutmayalım. Yalanla, dedikoduyla, kavgayla, iftirayla, onu bunu karalamayla bir yere varamayız.  Değerli dostlarım, bizim dileğimiz, BİR olmaktır. Bizim dileğimiz BİRLİK olmaktır. Önce insan olmaktır. Sevgi ekmektir. Barış ekmektir. Halkın hizmetkarı olmaktır. BÜYÜK MANAVGAT OLMAKTIR. ANTALYA OLMAKTIR. TÜRKİYE OLMAKTIR.” dedi. Başkan Şükrü Sözen konuşmasını yaptıktan sonra “Elif Olmak Mehmet Olmak” adlı şiiri okudu.

Manavgat Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours