Kırım Türkleri Manavgat Şube başkanlığı görevini altı yıldır sürdüren Diğdem Başak Başkır Çalışkan ve yönetim kurulu geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde tam not alarak güven tazeledi.
Manavgat Kırım Türkleri şubesi geçtiğimiz Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonunda olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirdi.
Yeterli çoğunluğun sağlanması üzerine yapılan Divan Heyeti seçiminde Divan Başkanlığına Sedat Akay, Katip Üyeliklere ise Fatih Çalışkan ile Tuğba Uysal oy birliği ile seçildi.
Divan Heyetinin oluşturulmasının ardından yapılan saygı duruşu yanında “İstiklal Marşı” ve Kırım milli marşı “Ant Etkenmen” okundu.
Diğdem Başak Başkır tarafından okunan geçmiş döneme ait faaliyet ve denetim raporları ayrı ayrı oylanarak, oy birliği ile ibra edildi.
Yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurlunun raporlarının okunmasının ardından dernek başkanı Diğdem Başak Başkır Çalışkan kendisine ve yönetimine gösterilen ilgi ile destekten dolayı memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu;
“Derneğimize göstermiş olduğunuz güvene minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Bu görevi, layık olduğu şekilde dürüstçe, sevgiyle, yılmadan yorulmadan çalışarak yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Önümüzde 3 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süre içerisinde çalışarak bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.
Aldığımız oyların üzerimize yüklediği sorumluluğun farkındayız.
Amacımız Genel merkezimizin çizgisinde Kırım Türklerinin anavatanları Kırım’a dönebilmelerini teminen her türlü yardımı sağlamak, Kırım’a dönebilenlerin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmalarına yardımcı olmak, her zaman Kırım Tatar kültürünü korumak, geliştirmek ve yaymak, yüceltmek ve daha ileriye götürmek olacaktır.
Bizleri takip eden değerli basın mensubu arkadaşlarımıza, üyelerimize ve dostlarımıza çok teşekkür ederim. Başarımızda çok değerlisiniz” dedi.
Yapılan seçim sonucunda Dernek organları aşağıda belirtilen kişilerden oluştu.
Yönetim Kurulu (Asil)
Diğdem Başak Başkır ÇALIŞKAN
Ahmet ALICI
Hacer BURUNAK
Nuray ŞİMŞEK
Erol BAYKARA
Hüseyin ZİYAEDDİN
Çağrı ÇELİKBAŞ
Yönetim Kurulu (Yedek)
Mehmet Emin BENZİN
Emine ÇETİN
Alparslan KAYA
Baki GÖRGEÇ
Adil SAATÇİ
Denetim Kurulu (Asil)
Tanzer GÜLER
Rıdvan BURUNAK
Ecem Döndü ARSLAN
Denetim Kurulu (Yedek)
Kani ÇETİN
Derviş Enes ERBİL
Pınar TÜRKAY
Disiplin Kurulu (Asil)
Fatih Sultan Mehmet ÇALIŞKAN
Sinan ACIR
Gülizar ALICI
Disiplin Kurulu (Yedek)
İbrahim DİNÇ
Tuğba UYSAL
Önder ÖZDAMGA
Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından Denetim Kurulunda 6 yıl boyunca vermiş olduğu değerli hizmetleri için Gazeteci Hüseyin Avni Gelendost’a Şube Başkanı Diğdem Başak Başkır Çalışkan tarafından bir şükran plaketi takdim edilmesi ile genel kurul tamamlandı.
Büşra Deveci / Haber
+ There are no comments
Add yours