Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği olağan kongresini 26 Ocak 2025 Pazar günü saat 14.00’de Atatürk Kültür merkezinde yapacak, ekseriyet sağlanamadığı takdirde 2 Şubat 2025 Pazar günü aynı yer ve saatte yapılacağı açıklandı.

Kırım Türkleri Derneği Manavgat şubesinde 10 yıldır yönetimde görev alan Mustafa Kürşat Kolutek yapılacak kongrede aday olacağını açıklamış ve çalışmalara başlamıştı.

Mustafa Kürşat Kolutek Kırım Türkleri Manavgat Şubesinin 18 Şubat 2013 tarihinde Hüseyin Avni Gelendost, S. Derya Karagence, Memnune Böke, Sedat Akay, Zeynegül Çağlayangil Algül ve Yücel Haczeyni tarafından kurulduğunu o günden bugüne geçen süreçte ne yazık ki, Manavgat Kırım derneği kurucularını dernek yönetimi, tarafından isimlerinin telaffuz edilmediğini ifade ederek şöyle konuştu;

“Yukarıda isimleri geçen kurucularımız derneğimizin baş tacıdır hepsine ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyorum. Yaşayanlara sağlık ve mutluluklar dilerken aramızdan ayrılan değerli öğretmenimiz kurucumuz Memnune Böke ile birlikte ebediyete göç edenlerin hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Ahde vefa yaşayan insanlar için çok büyük önem taşır, dernek başkanı seçildiğim takdirde ilk işim tüm kurucularımızı bir araya toplayarak onlara olan borcumuzu onur plaketi ile taçlandırarak ödeyeceğim. Dernekçilik toplumsal bir harekettir bu hareketten yola çıkarak öncelikle Kırım Türkleri Manavgat şubesinde birlik ve beraberliği tesis etmek en önemli görevlerimin başında yer alacaktır” dedi.

Kırım Türkleri davasının heyecanını ve tüm kamuoyu ile paylaşılması adına aylardır ekibiyle birlikte çalıştığına dikkat çeken başkan adayı Mustafa Kürşat Kolutek, dernek çatısı altında değişimin şart olduğuna inanarak ekibiyle birlikte yola çıktığını sözlerine ekledi.

Başkan adayı Kolutek, öncelikle dernek çatısı altında tüm üyelerin kucaklaşmasının önemli olduğunu ve gençlere yol açılması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı;

“Mesleğim muhasebecilik ekonomiyi iyi bilen kendini iyi yetiştirmiş bir olmanın yanı sıra dernek konularında da bugüne dek kurucularımız başta olmak üzere büyüklerimden ders alarak bugünlere geldim. Tabiri caiz ise büyüklerimin eline su dökerek abdest almayı öğrendim, daha öğrenecek çok şeyim var öğrendiklerimi hayata geçirerek projelerimi üyelerimizle paylaşacağım. Manavgat ve bölgesinde yaşayan tüm soydaşlarımıza ulaşarak onların derneğimize üye olmaları adına çalışacağım, bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim söz veriyorum Kırım Türkleri Derneği Manavgat şubesinin bayrağını en üstlere taşıyarak ülke genelinde derneğimizden söz edilmesine katkıda bulunacağım. Şimdiden tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum”

Büşra Deveci / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours