Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat HES Tesisine kurulmak istenen yardımcı kaynak Yüzer Güneş Enerji Santrali projesi ve 4 adet yüzer platformun bulanacağı toplamda su yüzeyinde 32 hektarlık alanın panellerle kaplanacağı yüzer GES inşaatı için ilgili şirket (Assan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş.) bugün saat 11.00’de Oymapınar mahallesi 1013 Küme evleri No: 9/1 adresinde ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) toplantısı yapacak.

Bölge halkı planlanan yüzer GES’in inşaat ve işletme sürecini projeyi çevreye vereceği olumsuz etkiler nedeniyle kaygı ile takip ediyor ve karşı çıkıyor. Vatandaşlar halka rağmen yapılmak istenen bu projeden vazgeçilmesini istiyor. Manavgatlılarla birlikte bölge halkına destek veren Manavgat Ulualan Koruma Platformunun da taşıdığı endişeler şöyle özetleniyor:

Çevresel Endişeler:

Oymapınar Gölü, Türkiye’nin en önemli su kaynaklarından biri ve eşsiz bir doğal güzelliğe sahip. GES projeleri, gölün ekosistemini bozabileceği, su kalitesini düşürebileceği ve bölgedeki biyolojik çeşitliliği tehdit edebileceği endişesi yaratmaktadır.

Turizm Potansiyeli:

Oymapınar Gölü, aynı zamanda önemli bir turizm merkezi. GES panellerinin görsel kirliliği, bölgenin doğal güzelliğini zedeleyerek turizmi olumsuz etkileyebilir.

Yerel Halkın Yaşamı:

GES projeleri, yerel halkın geçim kaynaklarını olumsuz etkileyebilir. Özellikle balıkçılık ve tarımla uğraşan insanlar, bu projeden doğrudan zarar görebilir.

Kültürel Miras:

Oymapınar çevresi, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir bölge. GES projeleri, bu kültürel mirası tehdit edebilir.

Büşra Deveci / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours