Paylaşmak Güzeldir..

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, TBMM Genel Kurulun da bir kez daha pehlivanların sesi oldu. Yerinden söz alan ve 2023 yılında Meclise sunmuş oldukları 5774 sayılı kanunun 3. Maddesinde ki değişikliklerin yapılması hususunda konu’nun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Milletvekili Durgun sözlerine şöyle devam etti;

‘’Yarın ön eleme müsabakaları ile başlayıp Pazar günü ’de; Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanının belli olmasıyla sonuçlanacak; 663.Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde; Edirne Sarayiçi Er Meydanında kol bağlayacak, başta Antalyalı pehlivanlarımız olmak üzere tüm sporcularımıza başarılar dilerim.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasında yer alan, Türk spor tarihi için büyük öneme sahip ata sporumuzu icra eden pehlivanlarımızın, özellikle özlük hakları ile ilgili yaşadığı sorunların çözümü adına, MHP Grubu olarak geçtiğimiz yıl 5774 sayılı kanunun 3. Maddesindeki gerekli düzenlemeleri yaparak, Gazi Meclisimize sunduğumuz kanun maddesinin yasalaşması hususunun takipçisi olduğumuzu belirtirim.

Ayrıca; Avrupa futbol şampiyonasında dün gece çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımızı tebrik eder, kupa yolunda başarılar dilerim.

TÜRK’E DURMAK YARAŞMAZ, TÜRK ÖNDE TÜRK, İLERİ.’’

Haber Merkezi

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours