Manavgat’ta kurban satış yerleri ilaçlanıyor

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Manavgat’ta kurulan hayvan pazarlarında periyodik olarak ilaçlama uygulaması yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satış alanlarında karasinek, pire ve kene gibi haşerelere karşı ilaçlama uygulaması gerçekleştiriyor. Bu sayede başta karasinek olmak üzere vektör özelliği taşıyan canlıların üremesi engellenirken, vatandaşların kurban alım satım işlemlerini de sağlıklı bir ortamda yapmaları sağlanıyor.

İLAÇLAMA BAYRAM SÜRESİNCE DEVAM EDECEK
İnsan ve hayvan sağlığının korunması amaçlanan ilaçlama uygulaması Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda Manavgat kurulan iki hayvan pazarında düzenli ilaçlama çalışmaları yapıyor. Ayrıca söz konusu alanlarda oluşan atıklarında bertaraf sağlanıncaya kadar her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı titizlikle çalışmalar sürdürülüyor. İlaçlama Kurban bayramı sürecinde de devam edecek.  

KARASİNEKLER İÇİN TUZAK

Manavgat’taki kurban satış noktalarında, özellikle karasineğe karşı çalışmalar da hız kazandı. Halk sağlığına ve kurbanlık hayvanlara zarar vermeyen ilaçlarla önlem alan ekipler kimyasal içermeyen karasinek tuzakları ve yapışkan ipler kullanıyor. Ayrıca oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek için hayvan dışkılarının üzerine de larvasit uygulaması yapılıyor. Ergin karasineklere karşı da ilaçlama çalışması devam ediyor.

ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI KORUNUYOR
Önceliğini insan ve hayvan sağlığının korunması olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, kurban alışverişinin sağlıklı ortamlarda yapılması için yoğun çaba sarf ediyor. Pazar yerlerinde gerçekleşen ilaçlama ile karasinek, sivrisinek, haşere, larva ve erginlerine yönelik risklerin önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade eden yetkililer, kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olduğunu ve bu uygulamalarla da çevre ve halk sağlığının korunmasının hedeflendiğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours