Paylaşmak Güzeldir..

Cennetten bir köşe Burmahan köyü, Manavgatın Beşkonak beldesine bağlı Beşkonak’dan sağ tarafa doğru yükseliyorsun.
Köyün güzel bir konumu var güneşe karşı bol yeşillikli tam bir bülbül yuvası bu köyümüz kirazıyla meşhur, suyu bol (Süral su bu köyden doğar) Köyün karşısında sivri bir dağ var ne zaman gitsem hep dumanlıdır.
Köyün üst tarafında Yılmaz alabalık çiftliği restaurantı var halka açık hizmet veriyor. Büyülenirsin gitmeyenlere görmeyenlere tavsiyemdir. Bu köyümüz doğa sever yürüyüşü yapan grupların uğrak yeridir. Antalya’dan, Kemerden, Alanya’dan, Manavgat’tan buraya turlar gider.
Köyün sağ tarafında Dereboyu safiye yerler vardır. Piknik için ideal kendini ödüllendirmek isteyenlere tavsiyemdir. Ya da alabalık çiftliğini tavsiye ederim. İşletme belki sahildeki restaurant kadar konfor vermez. Ama orada her şey çok doğal gürül gürül akan suları, bol oksijenli yeşillik içinde bir yer. İşletme sahipleri güler yüzlü ailecek çalışıyorlar. Babaları yıllar önce bize bahçesinde kiraz ikram ederken bir kıssas anlattı. Temsilde hata olmasın. Üç çeşit hanım vardır dedi. Er hanımı, El hanımı, Çul çürüten hanım. Bunu orada bulunan hanımlara sordu siz hangisisiniz çeşitli mırıldanmalar geldi. Akabinde açıklamasını kendisi yaptı. El hanımı, elalem ne der diye davranış sergileyenmiş, Er hanımı erine sahip toz kondurmayan imiş, Çul çürüten hanım da lafa dedikoduya meyilli evine, işine bakmaz akşam adam eve geldiğinde sırtındaki çocuğun poposunu dövermiş. Babayın ağzına bırakmadın ki iş yapayım diye çocuğa söylenirmiş, Tövbe yalan buna çul çürüten hanım derler yerdeki kilimi (eski deyimle çul) havalandırmamaktan çürütürmüş ocak batıran. Orada bulunanları kahkahaya tuttu. Dostlar benim susuz toprağı çorak bağımda ürün yetiştirmem çok zordu. Öyle olmasaydı gönül bağımdan size birçok şey vermek isterdim Sürç i lisan ettiysem affola.

TUNCER ATEŞ

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours