Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Er 12-18 Mayıs haftası ‘Hemşirelik Haftası’nı kutladı.

Florance Nightingale’ in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada “hemşireler günü” ve 12-18 Mayıs haftası  “hemşirelik haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, bireylerin ve toplumların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için en ön cephede mücadele eden hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmaktadır.                                                     Hemşirelik mesleğinin önemini vurgulamak adına açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü  Dr. Mustafa Er

Hemşireliğin, birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen sağlık hizmetleri sektörüne bağlı bir meslek olduğunu ifade etmiştir. Açıklamalarına devam eden  Dr. Mustafa Er; Hemşirelik; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve eğitiminden sorumlu bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplini hemşirelerin, bireylerin ve toplumların sağlığına ve refahına yaptıkları muazzam katkıları; bu hayati mesleğin rollerini ve sorumluluklarını politika belirleyicilerine, sağlık profesyonellerine ve halka net şekilde anlatmamıza fırsat sunmaktadır. Bilim ve teknolojideki gelişmeler birçok mesleğin değişmesine yada ortadan kalkma tehlikesi ile Baş başa kalmasına rağmen, hemşireliğin varlık nedeni olan “Bakım  ihtiyacı tüm dünyada artmaktadır. “diyerek mesleğin artan önemine vurgu yapmıştır.

 Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, şu anda dünya çapında 22 milyon hemşire küresel sağlık iş gücünün yarısını oluşturmaktadır. Bu halde bile küresel olarak 5.9 milyon hemşire açığı bulunmaktadır. Bilindiği gibi 31 Aralık 2019’da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin Ülke Ofisi, Çin’in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde etiyolojisi bilinmeyen pnömoni vakalarını bildirmiş ve yeni bir koronavirüs (2019-nCoV) olarak tanımlanan hastalığın adı COVID-19 olarak kabul edilmiştir. Hemşireler, üstün bir güçle insaların yaşamlarına dokunarak sağlıklarına yeniden kavuşmasına vesile olurken, bu pandeminin ön saflarında yüksek risk altında çalışmaktadırlar. Tedavi edici sağlık uygulamalarının yanında, Covid-19 pandemisi ile birlikte önemi iyice ortaya çıkan koruyucu sağlık hizmetlerini yürüten hemşireler, bakım verici rolünün yanı sıra eğitici, danışman, karar verici, yönetici ve koordinatör rollerini kullanmaktadır.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa  Er; “Sağlık ordusunun vazgeçilmezi tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs hemşireler gününü ve hemşireler haftasını kutlarım“ dedi.

Haber Merkezi

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours