Paylaşmak Güzeldir..

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Manavgat Belediye başkanı seçildi Doktor Niyazi Nefi Kara..
4 Nisan sabahı ise görevi devir almıştı, daha koltuğa oturmadan 4 Nisan 2012 tarihinde Hakkâri Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde 28 yaşında şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak’ın Hisar mezarlığındaki anma törenine katıldı.
Daha sonra annesi Ünzile Kara ile babası Ali Kara’nın Hatıplardaki mezarlarını ziyaret ederek ana ve babasının hayır duaları ile işe başladı..
Bir evladın en önemli görevi kendini yetiştiren anne ve babasına olan minnet borcunu ödemektir,Doktor Niyazi Nefi Kara’da aynen öyle yaptı..
Hayır dualarla başladı işe..
Koltuğuna oturduğunda ise kucağında bir çok sorun bulmakla birlikte önemli bir etkinlik bekliyordu kendisini..
“11. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri” ..
Yağlı güreşler öncesi ilk bombayı patlattı Başkan Niyazi Nefi Kara..Yağlı güreşlerin mega starı başpehlivan Ali Gürbüz’ün Manavgat Belediyespor güreşçisi olduğunu açıklayarak hedefte Kırkpınar güreşlerinde Manavgat Belediyespor’un büyük hedefleri olduğunu açıkladı..
Ardından beklenen gün geldi çattı..Tüm Manavgat Belediyesi ekipleri adeta seferberlik ilan edercesine yağlı güreş etkinliklerinden başarıyla çıkmayı hedeflemişti.
10 – 12 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan güreşler hava muhalefeti nedeniyle yağlı güreş tarihinde bir ilke imza atarak Pazartesi günü akşamı geç saatlere kadar devam etti.
Yağmur, rüzgar, fırtınaya karşın Manavgat Belediyesinin almış olduğu önlemler güreşlere katılanlar tarafından takdirle karşılandı.
İki bine yaklaşan pehlivan sayısına bir o kadarda yakınlarını ekleyecek olur isek Manavgat yaklaşık beş bin kişiye ev sahipliği yaptı.
Ülke genelinde ve Avrupa’da Manavgat ismi bir kez daha ön saflara çıkmış oldu..
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu başkanı İbrahim Türkiş ve CW enerji yönetim kurulu başkanı Tarık Sarvan tüm kötü hava koşullarına karşın organizasyonda büyük bir sınav veren ve sınavı başarıyla geçen Manavgat Belediye başkanı Doktor Niyazi Nefi Kara ile emeği geçen herkesi yürekten kutladılar.
Güreş ağası Hasan Özden’den, organizasyon ekibindeki tüm isimlere kadar sınavda büyük emeği olan insanlar olarak göze batan isimler oldular..
Tabiri caiz ise çiçeği burnundaki belediye başkanımız Doktor Niyazi Nefi Kara,yorganı,döşeği Ilıca stadyumuna sermiş izlenimi verdi..
Dört günlük süreçte bir an olsun bile ayrılmadı..
Tek tek misafirlerle ilgilenmenin yanı sıra tüm gidişatta yüreğini koymuş bir başkan izledik..
Sizin anlayacağınız Doktor Niyazi Nefi Kara ilk sınavından başarıyla ayrılmakla birlikte tarihe imza atan bir başkan oldu..
Başta Başkan Niyazi Nefi Kara,Güreş ağamız Hasan Özden,otellerini ve yüreklerini Manavgat adına konuklara açan tüm turizmcilere,emekleri geçen herkese Manavgat adına yüzlerce kez teşekkürler..
Haydi, kalın sağlıcakla.
Her şey yüreğinize göre olsun..

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours