Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi hem hizmet verimliliğini arttırmak hem de okul öğrencilerini kütüphaneyle tanıştırmak amaçlı okullarda kütüphane üyeliği uygulaması başlattı.

Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kütüphane üyelerimizi arttırmak için merkeze uzak ilkokullarda özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini okullarında üye yaparak onlara kütüphaneyi ve kitapları anlatmaktayız. Böylece çocuklarımızı kütüphane ile tanıştırıyoruz. Kütüphane üyeliği yapılan çocuklarımıza öğretmenlerinin seçtiği ya da bizlerin götürdüğü kitapları veriyoruz.

Kütüphane müdürlüğü olarak bu yıl üye sayımızı en % 5 arttırmak istiyoruz. Bu üyelerden birkaç öğrencimizi kütüphane kullanımı kitap okuma alışkanlığı kazanırsa bizler için kazançtır.  ‘Okulda Kütüphane Üyeliği’ projemiz çerçevesinde Sarılar İlkokulunda üye kayıtlarımızı gerçekleştirdik. Birinci ve ikinci sınıflardan birer sınıfı kütüphanemize üye yaptık ve kitaplarını verdik. Bu öğrenciler kitaplarını okuduktan sonra isterlerse kendileri gelip kütüphaneden yeni kitaplarını alacaklar, eğer kütüphaneye gelemezlerse öğretmenleri ya da müdürleri aracılığı ile kitaplarını değiştirebilecekler. Yeter ki çocuklarımız okumak istesinler bizler her türlü hizmeti onlara sunmaya hazırız. Okul yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürler. Kütüphaneci arkadaşlarım, Zeynep Özlem Şahin ile Seher Adıman’ da sonsuz teşekkürler. “

Büşra Deveci / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours