Paylaşmak Güzeldir..

Kadın ve Dayanışma Vakfı (KADEM) Antalya Temsilciliği, Mimar Sinan ve Kongre Merkezi’nde iftar düzenledi. İftarda konuşan KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Jane Kandur, Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Kırım’da ve dünyanın pek çok şehrinde zulüm gören Müslümanlar için dua etmeye davet ederek, bir an önce bu zulümlerin son bulmasını temenni etti.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Antalya Temsilciliği, üyelerinin de geniş katılımıyla iftar düzenledi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftara, Aile ve Sosyal hizmetler Müdürü Galip Sökmen ve eşi Canan Sökmen, İl Müdür Yardımcısı Filiz Terkanlıoğlu, İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz’ da katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti okunan iftarda, defne ağacı fidanı ile Vakfın hazırladığı “Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim” başlığıyla hazırladığı kitapçıklardan oluşan hediyeler takdim edildi. İftar sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Programda konuşma yapan KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Jane Kandur, “Herkese hayırlı bir Ramazan dileklerimle başlamak istiyorum sözlerime. İlk olarak sponsorlarımıza, Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hakan Tütüncü’ye ve Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici’ye teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, KADEM yürütme kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Onların emeği ve gayreti ile bu iftarı gerçekleştirdik” dedi.

Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerin İslam alemi için son derece buruk ve üzüntü içinde geçtiğine dikkat çeken Kandur, şöyle konuştu: “Filistin’deki korkunç durumun hepimiz farkındayız. Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Kırım’da ve dünyanın pek çok şehrinde zulüm gören kardeşlerimiz için dua etmediğimiz bir gün bile geçmiyor. Özellikle bu geceki gibi etkinliklerde onları düşünüyor ve dualarımızı onlara gönderiyoruz. Dünyanın değişik coğrafyalarında zulme ve saldırılara maruz kalan, güvenlik arayışı içinde olanları da düşünüyoruz. Bu zulümlerin bir an önce sona ermesi için dua ediyoruz. Bu gece dünyanın her yerinde aç ve korku içinde uyuyacak olanların barış ve güvenliği bulmaları için dua edelim. Bu akşam bizimle beraber iftar programı yaptığınız için teşekkür ederim. Orman Bölge Müdürlüğü’nün sponsorluğunda temin ettiğimiz defne fidanlarımızı, Osmanlı döneminde iftarlara katılanlara hediye edilen ‘Diş Kirası’ geleneğindeki gibi sizlere hediye ediyoruz.

Kadın ve Dayanışma Vakfı / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours