Anılarla Gazeteci Hakan Tankaya

Paylaşmak Güzeldir..

Bir seçim zamanı ve gazeteci meslektaşımız Hakan Tankaya

Yine yeni seçim dönemi ve 4 yıl önce 17 Şubat’ta Manisa Salihli’de geçirdiği trafik kazasında aramızdan ayrılan gazeteci Meslektaşımız Hakan Tankaya ile yaşadıklarımız aklıma geldi.

Demokratik Sol Parti(DSP) o dönem Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, merhum Rahmetli gazeteci arkadaşımız Hakan Tankaya’yı aramış. Ulaşamamış. Sonra beni aradı. Hakan’ı aradım ulaşamadım. Bende Sayın Başkan, Hakan yanımda bir basın toplantısındayız. Rahmetli Hakan’a telefonuna bir baksana dedim. Oda baktı. Hay Allah telefonu sessize almışım. Ahmet Başkan beni aramış dedi. Ardından DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak,”Bizim Genel Başkan DSP Genel Başkanı Masum Türker seçim otobüsü ile Manavgat’a geliyor. Manavgat’tan da Alanya’ya geçecek. Burada yeterli bir kalabalık oluşursa Cumhuriyet Meydanı’nda halka miting havasında konuşma yapacak gelebilir misiniz “dedi. Merhum gazeteci arkadaşımız tabi geliriz başkanım diye telefonda cevap verdi.

 İlçe Başkanı Ahmet Çakmak’ın dediği saatte DSP Genel Başkanı Masum Türker 30 dakika rötarlı Manavgat’a geldi.

Genel Başkan Masum Türker, Cumhuriyet Meydanına gelen gazetecileri seçim otobüsüne alarak gazetecilerin sorularını otobüs içinde cevapladı.

Merhum Hakan Tankaya basın toplantısına kızını da getirmişti.  Genel Başkan Masum Türker , bu güzel kız ile hatıra fotoğrafı çektireceğim. Bu güzel kız benimle fotoğraf çektirdiği için değil, ben onunla fotoğraf çektirdiğim için ben “meşhur” bir gelen başkan olacağım demişti.

Merhum Hakan’da fotoğraf için genel başkana teşekkür ettikten sonra, sayın genel başkan bildiğim kadarıyla  Dsp’nin  seçim bütçesi kısıtlı. Seçim otobüsü masraflarını nasıl karşılıyorsunuz diye  sormuştu; Genel Başkan da tamamen aldığım emekli maaşları ile kendi bütçem ile karşılıyorum.” diye cevap vermişti.

Vefatının dördüncü yılında gazeteci Meslektaşımıza Allah’tan Rahmet diliyor. Gazeteci meslektaşlarımız ve ailesine Allah’tan sabırlar ve başsağlığı diliyorum.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours