31 Mart seçimlerinin kaderini KHK’lılar ve ailelerinin sandığa gitmesi belirleyecek!

Paylaşmak Güzeldir..

Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, 31 Mart 2024 seçiminin bazı ilçeler ve illerde kaderini Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile kamudan mesleklerinden ihraç edilen ve ailelerinin belirleyeceğini söyledi.

AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, yaptığı açıklamada, KHK’lıların 14 Mayıs seçimleri ve sonrası kamudan hukuksuz ihraçlarının Meclis’te savunulması noktasında başta Ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere Saadet Partisi(SP) ,Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) ,Gelecek Partisi İYİ Parti ve Demokrat Parti(DP)’nin hiç bir girişiminde bulunmadığı ve iktidar partisi ile aynı söylem ve düşünce içinde oldukları için çoğu KHK’nın 31 Mart’ta sandığa gitme taraftarı olmadığına dikkat çeken AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu,” KHK’lılar muhalefetin de bizim sorunlarımızın çözülmesi noktasında iktidar partisi ve bileşenlerinden farkı yok diyerek 31 Mart’ta sandığa gitmeye eklerini söylüyor. Eğer başta CHP ve Millet İttifak’ı bileşenleri KHK’lıların kırılan onur ve gururlarını tamir etmezse çoğu ilçe ve illerde küçük oy farkları ile belediye seçimlerini kaybedebilir.  KHK’lıların sandığa gitmeye ikna edilmezse başta CHP’liler in işi çok zor.” dedi.

AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, buğune kadar toplamda hiç bir gerekçe gösterilmeden  141 bin kamu görevlisinin ihraç edildiğini söyledi.

21 bin KHK’lı yargılanıp beraat etmesine karşı halen 8 yıldır görevine dönmediğini söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours