AHİP:6 Şubat depreminde kaç bin kişi öldü?

Paylaşmak Güzeldir..

Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, 6 Şubat depreminin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen halen ölen depremzede sayısının kaç bin kişi olduğunun halen bilinmesinin Gazi Meclisi’nin ayıbı olduğunu söyledi.

İç işleri Bakanlığının 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,4 ve 7,6 şiddetindeki 11 ilde etkili olan depremde ölen insan sayısını 53 bin 537 olarak açıkladığına dikkat çeken AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu,” Fakat eski Çevre Şehircilik ve   İklimlendirme Bakanı ve İstanbul Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum ise 130 bin diye açıkladı. Şimdi hangisine inanacağız. Deprem ile ilgili Meclis araştırması Ak Parti+MHP oyları ile ret edildi. Deprem’de ölen insanlarımız ülkemiz insanı. Kaç kişinin öldüğünü doğru bir şekilde açıklaması devletin asli görevi” dedi.

Av. Mücahit Gündoğdu, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da çadır ve konteynırlar da yaşamasının utanç verici olduğunu sözlerine ekledi.

Abdurrahman Büyükkeskin / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours