Demre Likya Medeniyetleri Anıt Müzesini 938 bin turist ziyaret etti

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya’nın kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde en ayrıcalıklı ilçesi Demre(Kale) ilçesinde Likya Uygarlıkları Müzesi ‘nin 2023 yılında 938 bin 251 turist ziyaret etti.

Likya dönemine ait Myra, Andriake ve Likya Müzesi’ni her yıl 900 binin üzerinde turist ziyaret ediyor. Demre sadece Likya dönemine ait tarihi, kültürel ve arkeolojik varlığı zenginliği yanı sıra Hristiyanlar için çok önemli kabul edilen Aziz Nicholas (Noel Baba) Kilisesi ve Anıt Müzesi bulunuyor. Hristiyan Ortodokslar yıl 6 Aralık’ta Demre’ye gelerek Aziz Nicholas’ın mezarını , kiliseyi ve Anıt Müzeyi ziyaret edip dua ederek hacı oluyorlar. Her yıl 6 Aralık’tan itibaren ay sonuna kadar Demre ilçesi Hristiyanların yoğun ziyaret ettiği yerler arasından biri olan Aziz Nicholas Anıt Müzesi ve Kilisesi ziyareti nedeniyle ilçe nüfusunun 7-8 katı yabancı turist kalabalığı oluşuyor. Antalya ve ilçelerinde yerleşik yaşayan Hristiyan Ortodokslarda hacı olmaya ve dua etmeye Aziz Nicholas Kilisesine geliyor.

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, her yıl 6 Aralık’tan itibaren Hristiyan Ortodoksların Aziz Nicholas Anıt Müzesi ve Kilisesini ziyaret edip dua edip ibadet ederek hacı olduklarını söyledi.

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz,” Hristiyanlar için halkın Noel Baba ismi ile bildiği Aziz Nicholas çok önemli inanç değeri. Buraya gelip hacı oluyorlar. Ziyaret hareketliliği 6 Aralık’ta başlayıp ay sonuna kadar sürüyor. 2023 yılında 232 bin Hristiyan Aziz Nicholas Kilisesi ve Anıt Müzesi’ni ziyaret etmiş bulunmakta. ” diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours