Düğmeli Ev Fotoğraf Yarışması birincisi Mustafa Zengin oldu

Paylaşmak Güzeldir..

Antalya’nın İbradı ilçesi İbradı Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’ncü yılı Anısı adına düzenlediği ”İbradı Düğmeli Evleri ve Düğmeli Evlerde Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Son başvuru tarihi 15 Aralık’ta fotoğraf yarışmasına 68 fotoğrafçı başvuruda bulundu. Jüri yaptığı değerlendirme sonucu birinci Mustafa Zengin’in fotoğrafı oldu İkinci Mustafa Öztemiz, üçüncü Oğuz İpçi nin fotoğrafları oldu. Hatice Uysal’ın fotoğrafı ise İbradı Belediyesi Özel ödülüne layık görüldü. Ayrıca Cihan Savran, Ali Can, Abdullah Vural, Dilek Atmaca, Emine Özpınar, Ertuğrul Muslu, Gökalp Bilici ve Mehmet Yılmaz’ın fotoğrafları sergilenmesi kararlaştırıldı.

İbradı Belediyesi Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, İbradı tarihinin 100 yılına ışık tutacak olan İbradı Düğmeli Evleri ve Yaşamı konulu yarışmaya katılan tüm fotoğraf sanatçılarına ve dereceye girenleri can-ı gönülden tebrik ve teşekkür ettiğini söyledi. İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, ” Yarışma ile Cumhuriyetin ilk yıllarında bölgede çıkan yangın sonrası Cumhuriyetimizin kurucusu ve banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanan evlerinin yerine yenileri yapılması gönderdiği para ile yapılan evlerdir İbradı Düğmeli Taş Evleri. İbradı halkının yaşamı ve yaşam kültürü bu evlerdir. Bizde Cumhuriyet’in 100’ncü yılında yarışma ile tarihe not düşme ve kayıt altına almak istedik.Birinci olan Mustafa Zengin’i, ikinci  Mustafa Öztemiz ve üçüncü Oğuz İpçi ile mansiyon ödülü kazanan Hatice Uysal’ı tebrik ederim.” dedi.

İbradı Belediyesi yarışma sonucunda birinciye 1000 lira, ikinci 750 lira ve üçüncüye 500 lira para ödülü vereceğini açıklamıştı.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours