Turistlerin Kitapları” Al Götür Oku Getir ” kampanyası oldu

Paylaşmak Güzeldir..

300 bin yatak kapasitesi ile konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Manavgat’ta Avrupa ülkelerinden tatile gelen turistlerin ülkelerinden tatil süresince okumak için getirdikleri kitaplar, turizm kentinde yerleşik yaşayan yabancılar için ‘ Al Götür Oku Getir ”kampanyasına dönüştü.

Başta Alman turistler olmak üzere Avrupa ülkelerinde 10 günlüğüne tatile gelen turistler valizlerinde tatil süresince okumak için en az üç kitap getiriyor.

Manavgat’a tatile gelen Alman turistler plajda ve otelin havuzuna girdikten şezlonglara güneşlemede vakitlerini çoğunu kitap okuyarak geçiriyor.

Manavgat’ta Çetin Kitabevi Sahibi Devrim Çetin ilçede yerleşik yaşayan kitap dostu Almanlar ve Ruslar ile birlikte sezon bitiminde oteller kapanmadan önce turistlerin bıraktığı kitapları topluyor.

Otellerden toplanan kitapları İngilizce, Almanca, Rusça, Felemenkçe, İtalyanca ve Fransızca olarak tasnif ettikten sonra Yerleşik Yabancılar için kurulan kütüphaneye yerleştiriyor. Kütüphaneye konulan kitaplar daha sonra Manavgat’ta yerleşik yaşayan yabancıların hizmetine sunuluyor. Kitapevi Sahibi Devrim Çetin, ”Turistlerin tatil süresince okuduktan sonra bıraktıkları kitapların yüzde 100’ü yabancı dillerde yazılmış kitaplar. Manavgat’ta yabancı dillerde yazılmış kitapları okuyacak 20-30 kişiyi geçmez. Onlarda uzun süre ABD’de, Almanya’da ve Avrupa ülkelerinde yaşayan yada Avrupa ülkeleri ile ABD’de üniversite okumuş olan kişiler ile ülkemizde Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray, Marmara, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinde okuyanlar bu kişilerde çok az.

Otellerden topladığımız kitapların okuyucu kitlesi ve profilinin yüzde 99 ‘nu Manavgat’a yerleşik yaşayan yabancılar. Yerleşik yabancılar için de de birinci sıra Almanlar oluşturuyor. Otellerden topladığımız kitaplar Manavgat’ta yerleşik yabancılar için ”Al Götür Oku Getir” kampanyasına dönüştü. Bugüne kadar 2 bin 500 kitap kampanya kapsamında değişime bağlı okundu.’ ‘diye konuştu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours