Side’de kış dönemi Güney Koreli turist kültür turları başladı

Paylaşmak Güzeldir..

Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kentte turizm sezonu sona erdi; Uzak Doğu ülkesi Güney Koreli turistlerin kültür turları kış dönemi kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları başladı. Güney Koreli turistler Avrupalı, İskandinavyalı, Baltık ülkeleri ve Rus turistler gibi  tail tercihini deniz, kum ve güneş turizmi dışında kültür , tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi konseptinde yapıyor. Güney Koreli turistlerin kültür turizminde Türkiye’de birinci öncelikli il İstanbul, ikinci il ise Kapadokya Bölgesinde Nevşehir, üçüncü il ise İzmir Efes Antik Kent, dördüncü il ise Antalya ve beşinci lse Denizli Pamukkale yer alıyor.

 Türkiye’ye kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi konseptinde tatile gelen Güney Koreli turistlerin ortalama tatil süreleri 15 gün. Güney Koreliler tatil finalini Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz’de Babadağ’dan yamaç paraşütü ile Ölüdeniz sahiline ayak basarak son buluyor.

Antalya’ya kültür turu kapsamında Güney Korelilerin tarihi ören yeri olarak birinci ziyaret ettikleri yer Perge Antik Kent, Termessos Antik Kent, Olympos Antik Kent, Myra Antik Kent, Xanthos Antik Kent, Noel Baba Kilisesi ve Müzesi, Patara Antik Kent ile Patara Meclisi, Fethiye sınırları içinde kalan Tlos ile Letoon Antik Kentleri ve en son Side Antik Kenti ziyaret ediyor.

Side Selimiye Garden Otel Sahibi Mehmet Çelikten,” Güney Koreli turistlerin Antalya’da tatil konseptini yüzde 100 tarh, kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma konseptinde. Koreli turistlerin deniz, kum ve güneş turizmi ile uzaktan ve yakından hiç ilgisi yoktur. Yazın sıcaktan yanmayı sevmeyen Güney Koreli turistle kültür turlarını genelde sonbahar, kış ve ilkbahar döneminde yapar.  Kendi başlarına tura çıkanların yüzde 70’i pansiyon, apart otelde kalır. Gruplar halinde gelen ve gezenler ise beş yıldızlı otelde kalmayı tercih ediyor” dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours