CHP ilçe Başkanı Oykun Başar; AKP iktidarı tarım ve hayvancılığı bitirdi”

Paylaşmak Güzeldir..

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Ak Parti iktidarının yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının tarım ve hayvancılığı bitirdiğini söyledi.

50 kilogramlık süt yeminin çuvalın 330 lira olduğuna dikkat çeken CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, bundan 45-50 yıl önce Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta dünyada kendi kendine yeten ilk 10 ülke içindeyken kırmızı eti Sırbistan’dan  Fransa’dan  canlı hayvanı Urugay’dan , Yeni Zelanda’dan Mercimek, nohutu kuru fasulyeyi Brezilya’da, saman ve saman balyasını Bulgaristan’dan ,pamuğu Yunanistan’da ithal eder hale gelinen bir ülke konumuna gelindiğini kaydetti. CHP’ İlçe Başkanı Oykun Başar, ” Tarım ve hayvancılık girdi maliyetleri yüksek olduğu için kırsalda çiftçimiz köyünde tarlasını ekemez, dilemez hale geldi. Taban gübresi olmuş bin 600 lira  bir litre mazot 40 liraya  dayanmış çifti arazisini nasıl eksin?.” dedi.

Toprak büyüklüğü Konya ilimiz kadar olan Hollanda bugün dünyaya süt ve süt mamullerinde de dünya lideri olmasına karşılık  kıraç toprağa kuru dal diksen yeşerecek  verimli topraklarının olmasına rağmen her şeyi ithal eder bir ülke haline gelmemizin yegane müsebbibinin 21 yılık AKP iktidarının yanlış tarım ve hayvancılık politikaları olduğunun altını çizdi. Oykun Başar, ” AKP’nin yanlış hayvancılık politikaları yüzünden aileler çocuklarına sabah kahvaltısında bir bardak ılık süt, yumurta ve peynir yediremez hale geldi. Gelişim çağında olan çocukların kalsiyum ve protein ihtiyacı için bu gıdaları almak zorunda. Bu çok üzücü durum. Asgari ücret 11 bin 400 lira. Manavgat’ta 3+1 daire kirası ortalama 10 bin lira. 11 bin 400 lira asgari alan bir emekçi aldığı maaşının 10 bin lira ev kirasını verirse geri kalan bin 400 lir ile nasıl geçinecek?” ifadesinde bulundu.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours