Rekortmen Milletvekili Aykut Kaya; “Turizm kazanımlarından  Antalya’ya Yatırım Yapılmalı”

Paylaşmak Güzeldir..

Milletvekili seçildiği günden bu yana Antalya ve ilçelerinin sorunlarını meclis gündeminden dile getirmesinin yanı sıra sorunların olduğu yerlerde yaptığı basın açıklamaları ile dikkatleri üzerinde toplayan ve seçmenler tarafından “Rekortmen Milletvekili” ismi takılan Aykut Kaya Antalya ve bölgesinin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor.

Seçimlerden önce söz verdiği gibi, devletin ve milletin faydasına olacak her konuda çekinmeden elini taşın altına koymayı taahhüt eden ve bu konuda Antalya için daha modern ve çağdaş şehirler arasında yer alması için çalışmalarını yürüttüğünü belirten Aykut Kaya, TBMM kürsüsünden açıklamada bulundu.

En son meclis kürsüsünden Antalya turizm sorunlarını dile getiren İyi Parti Antalya milletvekili Aykut Kaya şöyle konuştu;

 ‘’Antalya’mız ürettiği katma değere göre hak ettiği hizmeti alamayan bir şehrimizdir. Hatta hak ettiği hizmeti bir kenara koyun, aldığı temel hizmetler bile sağlıklı değildir. Antalya’nın ürettiği katma değerin belli bir kısmı Antalya’da kalırsa altyapısına ve kalkınmasına büyük destek oluruz” dedi

Kaya, “Bakın, özellikle Avrupa’da olmak üzere yurt dışında otelde kaldığınız zaman şehir vergisi ödersiniz ve bu, o şehir için kullanılır; bizde ise toplanan konaklama vergisi doğrudan Hazine Bakanlığına gitmektedir. Antalya’dan toplanan yaklaşık 400 milyon dolarlık konaklama ve tanıtım vergisinin en az yarısı Antalya’da kalmalı ve Antalya’nın altyapısı ve kalkınması için kullanılmalıdır.”

diye konuştu.

Kaya açıklamasının sonunda, “Antalya’nın sorunlarını ve çözümünü en iyi bölge insanları bilebilir. Valiliğin önderliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı, STK temsilcileri ve turizm temsilcilerinden oluşan bir komisyonla Antalya’mız için yatırımlara karar verilmelidir.” diye konuşmasını tamamlayarak mesajını iletti.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours