Covid 19 salgını bitti ama; kayıplar yürek yakıyor!

Paylaşmak Güzeldir..

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) , 5 Mayıs 2023 yılında 2,5 yıl dünyayı etkisi altına alan yeni tip Covid 19 Kortana virüsü dünyayı tehdit etme tehlikesinden çok uzak açıklamasında bulunsa bile , corona döneminde yakınlarını kaybedenlerin acısı taze. Dünyayı kasıp kavuran Covid 19 salgınından kurtulma da 115 gün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinden kaldıktan sonra sağ çıkmayı başaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek kadar şanslı değil.

Corana dönemi kayıplarından biri de 300 bin yatak kapasitesi ile konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Antalya Manavgat’ta Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) eski Başkanı eski başkanı Ahmet Boztaş oldu. Ahmet Boztaş’ın kardeşi Ali Boztaş, Covid 19 tehlikesi geçti salgında Manavgat halkının çok sevdiği canım ağabeyim Ahmet Boztaş’ın kaybetmenin acısını hala yüreğinde olduğunu söyledi. Kardeş Ali Boztaş, ” Salgında Manavgat halkının ve Boztaş ailesinin babası canım ağabeyim Ahmet Boztaş’ı kaybetmenin acısı hala yüreğimizi yakmaya devam ediyor. ‘ dedi. 

Diğer bir kayıp ise çok genç yaşta hayatını kaybeden ise salgından korunmak için aşıdan ölen Türkiye  ve Manavgat sevdalısı Alman bisiklet sporcusu Dana Ottmann oldu.     

Alman Bisiklet Sporcusu Dana Ottmann(31) Covid 19 salgınında Corana’dan korunma tedbirleri kapsamında aşıdan ölmekten Almanya ve Avrupa’nın ismi oldu. Dana Ottmann salgın döneminde Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde bir klinikte Astra Zeneca aşısı olduktan sonra evinde yatağında ölü bulunmuştu.

 Alman bisiklet sporcusu ve klinik psikolog Dana Ottmann In 29 yaşında ölümü Almanya ve Avrupa ülkesinde yeni Tip Covid 19 Corona döneminin ismi oldu.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi’nde 20 yıldır yerleşik yaşayan emekli akademisyen Ekolog Prof. Dr.Horst Böhmert ile Pedagog Petra Ottmann In kızları olan Alman bisiklet sporcusu ve klinik psikolog Dana Ottmann yılın 6 ayını Almanya’da 6 ayında Türkiye’de Manavgat’ta geçiren bir aile.

31 yaşındaki Alman Dana Ottmann Covid 19’un yaygın olduğu dönemde akademik çalışmalarını sürdürmek için 2020- 2021 yılını   Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya  Eyaleti Herford şehrinde bulunan evlerinde yaşamaya başlar. Dana Ottmann Herford şehrinde yaşarken Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Herford Ta bir klinikte AstraZeneca olur. Aşı sonrası kendini yorgun hisseden Alman Dana Ottmann evine gelerek dinlenmek için yatağa girer. Pedagog   Anne Petra Ottmann sabah kızının odasına girdiğinde kızının cansız bedeni ile karşılaşılır.

Acılı anne genç yaşta ölen kızlarının kesin ölüm sebebini öğrenmek için cesedine otopsi yapılmasını talep eder. 

Otopsi raporu sonucu; Alman Bisikletçi Dana Ottmann In ölüm sebebinin Astrazeneca aşısının kanda pıhtılaşma oluşturması sonucu kalp durmasına bağlı ölüm olarak belirlenir.

2019 yılında Çin’de başlayıp dünyayı etkisi altına alan salgın da  binlerce insan hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) 5 Mayıs 2023 yılında yaptığı açıklama ile Covid 19’un dünyayı tehdit eden salgın olmaktan uzak olduğunu bildirdi.

Emekli Alman akademisyen Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann,”Dünyayı kasıp kavuran Covid 19 salgınından korunmak için aşı olan kızım Dana’yı 29 yaşında genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kızım Dana’yı kaybetmenin üzerinden iki yıl geçti. Kızım aklıma gelince evimin bir köşesine çekilip ağlıyorum. Kızım Diana’nın ölümü Astrazeneca aşısı sonrası kan dolaşımını durdurmaya bağlı kalp durması olduğu otopsi raporu ile ortaya çıktı..DSÖ,5 Mayıs  2023’te Covid 19 salgını bitti dese de bizim yüreğimiz yandı. Zaten kızım Dana bisiklet sporcusu düzenli spor yapan biri düzenli sağlık kontrollerini yaptıran bir sporcu. Onu unutmamız mümkün değil” dedi.

Haber/Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours