Taşçı 100. Yılda tarihe İmza Attı

Paylaşmak Güzeldir..

25 yaşında yağlı güreşe başladı; ismini Cumhuriyet tarihine ismini altın harflerle yazdırdı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyetin 100’ncü yıl dönümü coşku ile kutlanmaya devam ederken, Türkiye’nin yaşayan efsanesi 65 yaşındaki Ahmet Taşçı’da , yağlı güreşte elde ettiği başarılarla Cumhuriyetin 100 yıllık döneminde ismini spor tarihine “altın” harflerle yazdırmanın haklı  gururunu yaşıyor.

Cumhuriyet tarihi süresince Kırkpınar’da üç defa üste üste altın kemeri alarak kemerin ebedi sahibi olan üç büyük başpehlivan bulunuyor. Bunlar ise Karamürselli Aydın Demir, Denizlili Hüseyin Çokal ile 8 defa üst üste birinci  olan ve bir defa da ayrı bir yılda birinci olan 9  Kırkpınar’da altın kemeri alan efsane başpehlivan ise Karamürselli Ahmet Taşçı yer alıyor. 25 yaşında yağlı pehlivan güreşine başlayan  65 yaşındaki  Ahmet Taşçı Kırkpınar da iki defa üç yıl üst  üste  altın kemerin  ebedi sahibi olan başpehlivan unvanına sahip. 

25 YAŞINDA YAĞLI GÜREŞE BAŞLADI İKİ DEFA ALTIN KEMERİ EBEDİ SAHİBİ OLDU, İSMİNİ CUMHURİYET TARİHİNE ALTIN HARFLERLE  YAZDIRDI!

Yağlı güreşin sonucu her yıl merakla beklenen, Türk’ün er meydanı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde altın kemer sahibi olmak, her başpehlivanın rüyası. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde altın kemerin ebedi sahibi olanların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor. Üst üste 3 kez başpehlivan olmayı gerektiren altın kemerin ebedi sahibi olma kuralını Ordulu Mustafa Bük 1966, 1967, 1968’de, Karamürselli Aydın Demir 1976, 1977, 1978’de, Denizlili Hüseyin Çokal 1982, 1983, 1984’te, Karamürselli Ahmet Taşçı 1990, 1991, 1992 ve 1995, 1996, 1997’de yerine getirdi. Ebedi altın kemerin son sahibi Taşçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde elde ettiği 9 başpehlivanlık lada Cumhuriyet dönemi rekorunu elinde bulunduruyor.

AHMET TAŞÇI; CUMHURİYET TARİHİNDE İKİ DEFA  KIRKPINAR’DA ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLMAK GURUR VERİCİ!

Ahmet Taşçı, güreşçilerin 25 yaşı, kariyerinin sonları olarak gördüğü bir zamanda yağlı güreşe başladığını söylüyor. O dönemde lastik fabrikasında çalıştığını ve kendisine 25 yaşından sonra pehlivan olunamayacağının söylendiğini aktaran Taşçı, ustası Kadir Birlik’in yanında güreşe başladığını, azim ve hırsla çalışıldığında her şeyin başarı bildiğini herkese gösterdiğini kaydetti. Taşçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşmenin büyük gurur ve onur olduğunu dile getirerek, “Kırkpınar’da 9 birincilikle Cumhuriyet dönemi rekorunu kırdım. Bu sonuçlarla bütün otoriteleri şaşırtmış oluyoruz. 25 yaşında yağlı güreşe başlayıp da böyle bir sonuç almak gerçekten kolay değil. Bunun arkasında büyük azim, çalışma ve destek var. Bu başarılar bana büyük bir mutluluk veriyor çünkü tarihe isminizi yazdırıyorsunuz ve ata sporu yağlı güreşte iz bırakmak ayrı bir mutluluk. Bu, her insanın işinde başarılı olmak arzusu ve isteğidir. Herkes de bunu başaramıyor. Bunları başarmış kişi olarak mutlu ve gururluyum.” diye konuştu.

Kırkpınar’da şampiyon olan başpehlivanın her zaman ebedi kemeri almayı düşünüp ona göre çalışması gerektiğine işaret eden Taşçı, zirveye çıkan başpehlivanın gücünü arttırarak devam ettirmesinin sporcunun elinde olduğunu, genç yaşta elde edilen başarıların sürdürülememesinin de sporcuyla alakalı olduğunu ifade etti.

Haber / Abdurrahman Büyükkeskin

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours