İş İnsanı Cengize  Gençlerden Ziyaret

Paylaşmak Güzeldir..

İlçemizin tanınmış iş insanlarından Masiad eski başkanı, Matso kurucularından Mehmet Ali Cengizi geçtiğimiz hafta Namık Karamancı Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri, ziyaret ederek, yayınladıkları Mavi Çerçeve dergisini Okul Müdürü Hasan Kökçü ve öğretmenleri Kübra Özben eşliğinde takdim ettiler.

Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerinin birlikte çalışarak ve büyük emeklerle ortaya çıkardığı  Mavi Çerçeve Dergisini öğrenciler okurlarıyla buluşturmaya devam ederken derginin yayınlanmasında maddi-manevi emekleri olan kişileri de ziyaretle teşekkürlerini iletiyorlar.

Mavi Çerçeve dergisi alanında uzman akademisyenlerin makalelerinin bulunduğu; öğrencilerin bilim, sanat, eğitim, spor, psikoloji, sağlık ve tarih alanlarında yazdığı yazıların da dahil olduğu zengin bir içeriğe sahip. Öğrenciler, özgür bir çalışma alanı sunan bu proje sayesinde yeteneklerini rahatça sergileme fırsatı bulurlarken edindikleri bilgileri paylaşmanın da haklı gururunu yaşıyorlar.

Namık Karamancı Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerinin çıkarmış oldukları Mavi Çerçeve dergisine röportaj vererek destek olan, iş insanı Mehmet Ali Cengiz, ziyarete gelen öğrencilerle aynı zamanda iş hayatındaki deneyimlerini paylaşarak gençlere ilham verdi ve onlara gelecekleri için tavsiyelerde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Balkanlar gezisinde çeşitli incelemelerde bulunan iş insan Cengiz gezideki izlenimlerini gençlerle paylaştı.

İş insanı Mehmet Ali Cengiz, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkılması ve onların yolunun daha aydınlık olmasına katkıda bulunulması gerektiğini bilhassa ülke genelinde çok iyi derecelerde öğrenci yetiştiren Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerine de destek olunması gerektiğini vurguladı.

Cengiz Balkanlarda bırakıp geldiğimiz coğrafyalarda ne kadar çok sevildiğimizi, onların umudu olduğumuzu, topraklarına ve kültürlerini sahip çıkmalarının kendisini duygulandırdığını ifade ederek, Balkanlar’da gezdiği müzelerin yanı sıra  Atatürk’ün okuduğu okulu da ziyaret ettiğini dile getiren Cengiz, çekmiş olduğu fotoğrafları da öğrencilerle paylaştı. Bu paylaşım öğrencilerde güzel izler bıraktı. Bizim ülke olarak güçlü olmamız ve bunun için çok çalışmamız gerektiği vurgulayan Cengiz, bunun ancak azimli, zeki ve ülkesini seven öğrencilerin sayesinde gerçekleşeceğini ifade etti. Fen liselerimizin ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaklarını da söyleyen Cengiz, bir eğitim gönüllüsü olarak bu öğrencilerin Manavgat‘ın gözbebeği olduğunu ve onlara iş insanı olarak sonuna kadar destek vereceğini dile getirdi.
(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours