Manavgat Zeytinyağı Beğeni Topladı

Paylaşmak Güzeldir..

Side Gastro Caz Festivali farklı kültürleri bir araya getirdi. Side’nin köklü tarihini lezzet ve müzikle buluşturdu. Festival’de Manavgat’ın zeytinyağı ve tropikal meyveleri büyük beğeni topladı. Manavgat Ziraat Odası, Side kent meydanında kurulan stantta Manavgat zeytinyağı başta olmak üzere geleneksel lezzetleri yerli ve yabancı turistlere tattırdı. Manavgat zeytinyağının ilk kez tadan yerli ve yabancı ziyaretçiler Türk zeytinyağının kalitesinin İtalya ve İspanya zeytinyağından daha iyi olduğunu söyledi.

DÜNYA VE TÜRK MUTFAĞI TANITILDI

Manavgat Belediyesi’nce 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Gastro Caz Festivali, ünlü şefler ve ünlü caz sanatçılarını ağırladı. Mutfağın ve müziğin ustaları 3 gün boyunca farklı kültürlerin müzik ve lezzetlerini sundu. Side Kültür Evi’nde ki söyleşilerde “Yörük Göçer Mutfağı”,  “Geleneksel Lezzetler”, “Yeni Lezzetler-Tropikal Meyveler” ve “Girit-Akdeniz ve Ege Mutfağı” hakkında bilgiler verildi.

SİDE’DE CAZ RÜZGARI

3 gün süren Side Gastro Caz Festivali, caz müziğinin dünyaca ünlü ustalarını da Side ye taşıdı. Apollon Tapınağı’n da caz rüzgarı esti.

BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Bu yıl ilki düzenlenen, “müzik ve yemek” mottosuyla öne çıkan Side Gastro Caz Festivali’nin Manavgat’ın yöresel lezzetlerinin yabancı kültürlere tanıtılmasını sağladığını kaydeden Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve ekibine teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours