Hem tasarruf etti hem çevreyi korudu

Paylaşmak Güzeldir..

Konyaaltı Belediyesi, merkez ve ek binalarındaki yaklaşık 2000 adet floresanı LED ampullerle değiştirerek yüzde 10 enerji tasarrufu elde ederken, çok sayıda ağacın da kesilmesini önlemiş oldu.

Konyaaltı Belediyesi, çevreye duyarlı projeleri yapmayı sürdürüyor. Atıl Kitap Kampanyası, karışık atık ve tekstil atıklarının geri dönüştürülmesi gibi kampanyalarla hem tasarruf eden hem de çevreyi koruyan Konyaaltı Belediyesi, bu doğrultuda yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

TÜM BİNALAR YENİLENDİ

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı merkez binası ve ek binalardaki floresan lambalar led ampullerle değiştirilerek yüzde 10 enerji tasarrufu sağlandı. Geçtiğimiz yıl 1000 floresan ampulü 250 led ampul ile değiştiren ekipler, bu yıl da hedefledikleri 1000 ampulü 250 led ampul ile değiştirerek belediyenin tüm hizmet binalardaki floresan ampulleri değiştirmiş oldu.

AĞAÇLARI KORUDUK

Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Atıl Kitap Kampanyası ile evlerde kullanılmayan kitapları ihtiyaç sahipleriyle buluşturduklarını söyledi. Esen, her ay toplanan 250 bin kilogram karışık ambalaj atığından yaklaşık 600 bin lira, her ay toplanan 30 ton tekstil atığından da 400 bin lira gelir elde ettiklerini, sadece bu atıkları ekonomiye kazandırmakla kalmayıp bu sayede çok sayıda ağacı da kesilmekten kurtardıklarını vurguladı.

YÜZDE 10 TASARRUF

Geçtiğimiz yıl başlattıkları binalardaki floresan ampulleri de led ampullerle değiştirdiklerini aktaran Başkan Esen, “Florasan ampuller içerisinde civa barındırdığı için bunlar doğaya ve insana tehlike saçıyor. Bizler de bunları uzun ömürlü led ampullerle değiştirdik. Geçtiğimiz yıl merkez binamızdaki ve Atatürk Stadyumu ofislerimizdeki 1000 adet floresan ampulü 250 adet led ile değiştirmiştik. Bu yıl da ek binalarımızdaki 1000 adet floresan ampulü 250 adet led ampul ile değiştirdik. Artık tüm binalarımız led ampuller yer almaktadır. Bu sayede belediyeye gelen elektrik faturamızda da yüzde 10 tasarruf sağladık” diye konuştu.

Konyaaltı Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours