Kepez’e Erdoğan Bayen-Tuncay Kaya Aile Sağlığı Merkezi

Paylaşmak Güzeldir..

Kepez’in Gazi Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiğinde bir tek sağlık polikliniği bulunan Kepez’de, bugün 15 kamu hastane ve sağlık kuruluşu, 4 özel hastane ve bugün açılışı yapılan tesisle beraber 38 aile sağlığı merkezi bulunduğunu söyledi.

Erdoğan Bayen-Tuncay Kaya Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı. Aile Sağlığı Merkezi açılışına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. ASM açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiğinde bir tek sağlık polikliniği bulunan Kepez’de, bugün 15 kamu hastane ve sağlık kuruluşu, 4 özel hastane ve bugün açılışı yapılan tesisle beraber 38 aile sağlığı merkezi bulunduğunu söyledi.

TÜRKİYE BELEDİYECİLİK LİTERATÜRÜNE ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Göreve geldiğinde Antalya’nın gecekondu stokunu üstlenmek konumunda olan Kepez’in birbirinden önemli, üzerinde dikkatle çalışılması gereken çok önemli sorunları olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bugün bu sorunları çözmüş olmamız ve Kepez’i baştanbaşa değiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 50 binden fazla tapulama yaptık, 90 binden fazla gecekondu kaldırdık. Birbirinden değerli kentsel değişim projeleriyle Türkiye belediyecilik literatürüne örnek çalışmalar yaptık. Yaptığımız değişim hamlelerinden ikisi çok önemliydi. Bu hamlelerden biri eğitimdi. 15 yıllık zaman zarfında 150’den fazla okulu Kepez’e kazandırmak suretiyle bu anlamda da Türkiye’de önemli bir rekora belediye meclisimizle, milletvekillerimizle hep beraber öncülük etmiş olduk.” dedi.  

SAĞLIK ÜSSÜ KEPEZ

Sağlık alanında da çok önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Tütüncü, “Göreve geldiğimizde Kepez’de bir tane sağlık tesisi vardı. Bugün geldiğimiz noktada Kepez’de 15 tane hastane ve kamu sağlık kuruluşu, 4 özel hastane, 37 tane aile sağlığı merkezi yaptık ve bu 38’ncisi…. Şimdi yenileri geliyor. Sağlık çalışmalarımızın sonuncusu da Antalya Şehir Hastanesi… Hükümetimizin ilçemize kazandırdığı, kazandırılış sürecinde Kepez Belediye meclisi olarak çok büyük bir mücadele verdiğimiz bir sağlık tesisimiz. Antalya’da sağlık alanında önemli bir merkez olmaktan dolayı iftihar ediyoruz. 2009 yılında Kepez sağlıkta önemli bir merkez olacak dediğimizde buna kimse inanmıyordu. Bizler inanıyorduk. Yürüdüğümüz yolda sağlık bakanlığımızla, valililiğimizle, milletvekillerimizle, bütün şehir bileşenleriyle önemli bir sağlık eserini ilçemize kazandırmış olduk. “diye konuştu.

Aile Sağlığı Merkezileri konusunda  hayırseverlerin çok ciddi manada desteklerine dikkati çeken Başkan Tütüncü, bu konuda belediyenin çalışmaları olduğunu ve aile sağlığı merkezi bekleyen mahallelerde de bu çalışmaların yapılacağının altını çizdi.

Kepez Belediyesi /Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours