‘Cittaslow Çocuk Şenliği’ sona erdi

Paylaşmak Güzeldir..

Finike Belediyesi tarafından bu yıl 23-24 Eylül tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen Cittaslow Çocuk Şenliği birbirinden eğlenceli etkinliklerle son buldu. Şenlik alanında unutamayacakları bir gün yaşayan çocuklar etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Liman İçi Sahne’de Finike Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün boyunca dolu dolu etkinliklerle çocuklara keyifli anlar yaşatan ‘Cittaslow Çocuk Şenliği’ muhteşem kapanışla sona erdi. Şenlikte çeşitli gösteriler ve yöresel lezzetlerle ziyaretçiler festivale doydu. Şenlik boyunca yerinde duramayan çocuklar, müzikler ve animatörler eşliğinde gönüllerince dans etti, şişme oyun parkının gün boyunca keyfini çıkardı. Alice in Wonderland, yüz boyama etkinliği, maskot dans, balon gösterisi, ahşap oyunları ve transformers robot gösterisiyle de eğlenceli bir gün geçirdi. Şenlikte çocukları yalnız bırakmayan ve “Bu festival, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında çocuklarımıza armağanımızdır” diyen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Finike güzel bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Güzel anılar biriktirdik. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz yeni projelerimizle birlikte Finike’yi marka bir şehir haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün burada bizimle bu mutluluğa ortak olan tüm çocuklarımıza, değerli ailelerimize, kıymetli hemşehrilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YARIŞMACILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Şenliğin ikinci gününde “Cittaslow ve Slow Food felsefeleri” hakkında düzenlenen söyleşinin ardından gerçekleştirilen Finike’nin Slow lezzetlerinin ön plana çıktığı yemek yarışmasında, el lezzetine güvenen çok sayıda katılımcı, sebze, fonksiyonel ve tatlı olmak üzere üç katagoride yarışarak hünerlerini sergiledi. Yarışmacıların Finike’ye ait ürünlerden en az birini yemeklerinde kullandığı yarışmanın sonunda ise dereceye giren katılımcılara Slow Food Finike’ye dair çeşitli ödüller verildi.

GELENEKSEL LEZZETLER YARIŞTI

Finike’nin geleneksel lezzetelerinin yarıştığı etkinlikte konuşan Başkan Mustafa Geyikçi, “Öncelikle yarışmaya katılan arkadaşlarımıza, aşçılarımıza ve şeflerimize çok teşekkür ediyorum. Finike’de ilk defa böyle bir etkinlik yapıyoruz. İnşaallah bunu gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde tekrar yapmayı düşünüyoruz. Çok çeşitli yöresel yemeklere sahibiz. Bu yemeklerimizi de sizlere tatdırmak ve tanıtmak istiyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz yemek yarışmamızda dereceye giren bütün katılımcıları tebrik ediyorum. Şeflerimize de ayrıca katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Elinize emeğinize sağlık” diyerek tüm katılımcılara başarılar diledi.

EN İYİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Şefler Serra Beklen, Tuncay Gülcü ve Mehmet Ali Börtücene’nin jüri üyeliği yaptığı yarışmada katılımcıların hazırladığı yemekler tek tek oylandı. Oylamanın sonucunda sebze yemekleri kategorisinde Huriye Karacüce zeytinyağlı sarma ile yarışmanın birincisi olurken, Semiha Güven ikinci oldu. Fonksiyonel gıda kategorisinde yarışmanın birincisi nar ekşili kısır ile Arzu Uygunsoy olurken, ikinci Semiha Güven oldu. Tatlı kategorisinde ise pekmezli muhallebi ile yarışmanın birincisi Duygu Turgut olurken, Sebile Aksoy ve Melike Harmandar ikinciliği paylaştı. Gülay Bulut ise yarışmanın üçüncüsü oldu. Kazananların açıklanmasının ardından Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, eşi Kadriye Geyikçi, Finike Belediye Başkan Yardımıcısı Sıdıka Gökyar Kızılca ve misafir şefler dereceye girenlere tek tek ödüllerini takdim etti.

Finike Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours