Uluslararası Kıyı Temizleme Günü’nde

Paylaşmak Güzeldir..

Turmepa Öncülüğünde Tüm Dünya İle Aynı Anda Kıyılardayız

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA,“Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası kapsamında yüzlerce deniz dostu ile kıyılarda buluşuyor.

Türkiye’de kıyı temizleme etkinliklerinin öncüsü TURMEPA, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü’nün Türkiye koordinatörlüğünü üstlenmeye devam ediyor ve 16 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için herkesi kıyılara davet ediyor.

Her yıl eylül ayında 100’den fazla ülkede yüzbinlerce deniz dostunu kıyılarda buluşturan“Uluslar arası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası için geri sayım başladı. Etkinliğin 21 yıldır Türkiye koordinatörlüğünü üstlenenTURMEPA bu yıl da deniz gönüllüleri ile kıyılarda buluşacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul, Antalya, Samsun, Bodrum ve Fethiye’de düzenlediği etkinlikler ile TURMEPA, atıkların denize ulaşmasını önlemek, geleceğetemizdenizlerbırakmakadınaherkesisorumlulukalmayadavetediyor. Ülkemizindörtbiryanındanyüzlercegönüllününyanısırakamuveözelkuruluşların da katılacağı bu gönüllülük hareketinin bir parçası olmak için siz de adım atın ve bize katılın!

Unutmayalım, Deniz Varsa Hayat Var!

Program Akışı / Antalya/ 16 Eylül 2022, Cumartesi

09.00                  Etkinlik alanı buluşma, Konyaaltı Sahili, 1 noluPLaj

09.15 – 09.30    “Sıfır Atık Mavi” ve ICC Hakkında Bilgilendirme

09.30 – 10.30    Kıyı ve Sualtı Temizliği

10.45 – 11.00    Toplanan Atıkların Sınıflandırılması ve Değerlendirilmesi

11.00 – 11.15    Deniz Kirliliği Konusunda Bilgilendirme, Sıfır Atık Mavi Sözü Verilmesi, Basın Açıklaması ve Toplu Fotoğraf Çekimi

Turmepa / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours