Paylaşmak Güzeldir..

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) tarafından düzenlenen büyük iftar buluşması, binlerce esnafı ve kent protokolünü aynı sofrada bir araya getirdi. Yeni Başkan Abdullah Doru’nun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon, Manavgat’ta yıllardır beklenen birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırdı.

Pazartesi Pazarı’nda Kardeşlik Sofrası

11 Mart 2026 Çarşamba akşamı Pazartesi Pazarı kompleksinde kurulan dev iftar sofrası, Manavgat’ın tüm renklerini ağırladı. Ahi Evren kültürünün modern bir yansıması olan buluşmaya, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu liderleri, oda başkanları ve binlerce esnaf katılım sağladı. Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi, dualar eşliğinde orucunu açarken ortaya çıkan tablo “Manavgat’ın kucaklaşması” olarak yorumlandı.

Başkan Abdullah Doru: “Biz Paylaştıkça Çoğalırız”

Gecenin anlam ve önemine dair duygusal bir konuşma yapan Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Doru, esnafın bir toplumun omurgası olduğunu vurguladı. Göreve geldikleri günden bu yana birleştirici bir güç olmayı hedeflediklerini belirten Doru, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada sadece ekmeğimizi değil, dostluğumuzu ve geleceğe olan umudumuzu da paylaşıyoruz. Esnafımız uzun zamandır bu birlikteliğin özlemini çekiyordu. Manavgat bugün burada tek yürek oldu. Dualarımız gökyüzüne, gönüllerimiz birbirine ulaştı.”

“Esnaf Güçlüyse Memleket Güçlüdür”

Konuşmasında dayanışma ruhunun yerel kalkınmadaki rolüne dikkat çeken Başkan Doru, esnafın refahının zincirleme bir etkisi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bir ilkemiz var: Esnaf güçlü olursa mahalle, mahalle güçlü olursa şehir, şehir güçlü olursa memleket güçlü olur. Biz kucaklaşarak büyüyecek, birleşerek güçleneceğiz. Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, her zaman bu şehrin birleştirici harcı olmaya devam edeceğiz.”

Ahilik Geleneği Yeniden Canlanıyor

Katılımcılar, organizasyonun kusursuzluğu ve yaratılan samimi ortamdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür buluşmaların Manavgat ticaret hayatına moral ve motivasyon kattığı ifade edildi. Program, yapılan yemek duasının ardından esnafların Başkan Doru ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle son buldu.

Büşra Deveci / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours