Paylaşmak Güzeldir..

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek Antalya’nın sağlık alanındaki öncelikli ihtiyaçlarını ve vatandaşlardan gelen talepleri kendisine iletti.

Ziyarette özellikle Alanya–Manavgat hattında 3. basamak düzeyinde bir üniversite hastanesine duyulan acil ihtiyaç vurgulandı. Kaya, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin tıp fakültesi bulunmasına rağmen bölgede hâlâ bir üniversite hastanesi olmadığını hatırlatarak, “Gazipaşa’dan Serik’e kadar uzanan bölgede sadece Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. basamak hizmet veriyor. Ancak bu hastane artık yetersiz kalmakta, randevular aksamakta ve ileri tedavi gereken hastalar Antalya merkezine sevk edilmektedir” dedi.

Kaya, afet, deprem ve yangın gibi olağanüstü durumlar da göz önüne alındığında, bölgede iki ayrı acil girişe sahip, tam teşekküllü yeni bir hastane yapılmasının hayati önemde olduğunu vurguladı.

Kanser hastaları, özellikle radyoterapi gibi ileri tedavi gerektiren durumlarda Antalya merkezine sevk edilmek zorunda kalmaktadır. Bu durum hem hastalar için ciddi zorluklara neden olmakta hem de Antalya’daki hastanelerin yükünü artırmaktadır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin tıp fakültesi bulunmasına rağmen, hâlâ kendi üniversite hastanesi yoktur. Kaya, bu durumun hem tıp eğitimi hem de bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimi açısından ciddi bir eksiklik oluşturduğunu belirtti. Bu nedenle Manavgat–Alanya arasına tam teşekküllü bir üniversite hastanesi yapılması elzemdir dedi.

Payallar Hastanesi’nin 2026 sonunda tamamlanacağını Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun kendisine ifade ettiğini belirten Kaya, bu hastanenin yalnızca ikinci basamak sağlık hizmeti sunacağını; bölgenin asıl ihtiyacının, ileri düzey tedavilerin yapılabildiği 3. basamak bir üniversite hastanesi olduğunu vurguladı.

Ziyarette Manavgat’taki sağlık hizmetlerine ilişkin sorunlar da Bakan Memişoğlu’na aktarıldı. Mevcut devlet hastanesinde dermatoloji, fizik tedavi ve göğüs hastalıkları gibi branşlarda ciddi hekim eksikliği yaşandığını, vatandaşların bu alanlarda randevu bulmakta zorlandığını ifade eden Kaya, bu konuda iyileştirme yapılacağı yönünde bakanlıktan bilgi aldıklarını belirtti.

Manavgat Yeni Devlet Hastanesi’nin durumunu da gündeme taşıyan Kaya, yanlış yer seçimi nedeniyle inşaatına başlanan hastanede iki yılı aşkın süredir temelden çıkılamadığını belirtti. Kaya, “Manavgat Yeni Devlet Hastanesi ile yakın zamanlarda başlanan Döşemealtı Hastanesi tamamlandı, Aksu’daki hastane ise bitme aşamasına geldi. Ancak Manavgat Yeni Devlet Hastanesi’nde hâlâ bir ilerleme sağlanmadı. Sayın Bakan, yüklenici firmanın çalışmalara devam ettiğini ancak hastanenin bitiş tarihiyle ilgili net bir bilgi veremediklerini ifade etti” dedi.

Kaya ayrıca, Batı Antalya’da (Kaş, Finike, Elmalı gibi ilçelerde), kalp krizi ve kanser gibi durumlara müdahale edebilecek kalp merkezi ve onkoloji merkezi içeren tam teşekküllü bir devlet hastanesi ihtiyacının da sürdüğünü belirtti. “Kalp krizi geçiren bir vatandaşımızın saatler süren sevklerle Antalya merkeze gönderilmesi kabul edilemez; bu ihmaller can kaybı riskini ciddi şekilde artırıyor” dedi.

CHP’li Kaya, “Sağlık hizmetleri bir lütuf değil, temel haktır. Antalya’nın her ilçesindeki vatandaşlarımız kaliteli, erişilebilir ve zamanında sağlık hizmetine kavuşmayı hak ediyor. Bu talebimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Büşra Deveci / Haber

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours