Paylaşmak Güzeldir..

Köprülü Kanyon Milli Park’ı içerisinde yer alan Tazı Kanyonu’nun kullanım ihalesini Manavgat Belediyesi kazandı.

Manavgat Belediyesi, doğal güzellikleri ve turistik potansiyeliyle dikkat çeken Tazı Kanyonu’nun kullanım hakkını kazandı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde başlayan ihaleye Manavgat Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara katıldı.

Tazı Kanyonu’nu korumak için birlik çağrısı yapan Manavgat Belediyesi, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi önünden destek vermek isteyen vatandaşlar için otobüs kaldırdı. Muhtarlar, STK temsilcileri, oda başkanları ve yüzlerce vatandaş destek olmak için Antalya’ya akın etti.

7 teklif verenin olduğu ihalede, belgelerinde eksiklik-hata olan 4 grup “belge kontrol” bölümünde elendi. Kalan 3 teklif veren arasında 13 milyon 200 bin lira ile en yüksek teklifi veren Manavgat Belediyesi Tazı Kanyonu’nun kullanım hakkını kazandı.

Doğal alanlar korunarak yöre halkına katkı sağlamak amaçlanıyor

Tazı Kanyonu’nun doğal güzellikleri ve potansiyeli, Manavgat Belediyesi’nin turizm ve çevre projeleri açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Kazanılan ihaleyle birlikte belediye, kanyonun kullanım hakkını elde ederek, yöredeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeyi ve doğal alanların korunmasını sağlamayı hedefliyor.

Tazı Kanyonu, doğal yürüyüş parkurları, fotoğrafçılık ve doğa sporları gibi etkinlikler için ideal bir alan olarak biliniyor. Belediyenin kazandığı ihaleyle birlikte, kanyonun yöresel turizme olan katkısının artması ve doğal yaşamın korunması bekleniyor.

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, ihale sonucunun tüm Manavgat halkı için sevindirici olduğunu belirtti. Başkan Kara, “Tazı Kanyonumuzu Manavgatlılar olarak kurtardık. Tazı Kanyonumuzu bölge halkımızla beraber ilmek ilmek işleyeceğiz. Hem bölge halkının ekonomisini katkı sağlamak hem de aynı zamanda Manavgatlıların yaşam alanına sahip çıkmak için bu ihaleye girdik. Bizim için para söz konusu değildi. İhalede sonuna kadar mücadelemizi ettik. Hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.

Tazı Kanyonu’nun kullanım hakkını kazanan Manavgat Belediyesi, doğal ve kültürel mirasın korunması, turizmin geliştirilmesi ve yerel ekonominin canlandırılması adına önemli bir adım atmış oldu.

Manavgat Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours