Paylaşmak Güzeldir..

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Birinci Gün Tamamlandı.

Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Vatandaşın Yoğun İlgisiyle Başladı. Güreşleri, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile Eşi Hacer Ceyhan Kara,Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Sururi Çorabatır, Cavit Arı, İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sanatçı-Siyasetçi Berhan Şimşek, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, Cw Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Oda Başkanları, Muhtarlar, Basın Mensupları Ve Binlerce Vatandaş Yerinde İzledi.

Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Birinci Gün Heyecanlı Karşılaşmalara Sahne Oldu. Güreşler, Sabah 9.00’da Ayak Boyu, Küçükorta Küçük Ve Büyük Boylar Güreşleri İle Başladı.Başpehlivanların Kırmızı Renk Tişörtlerle Er Meydanına Çıktığı Güreşlerde Kura Çekimi Ve Açılış Seremonisinin Ardından Büyük Bir Türk Bayrağı Sahada Dolaştırıldı.

İlk Turda 54 Pehlivan ‘Bay’ Geçti

74 Başpehlivan’ın Kayıt Yaptırdığı Güreşlerin İlk Turunda 10 Çift Güreşirken, 54 Başpehlivan Direkt Tur Atladı. İlk Turun Dikkat Çeken Müsabakasında ‘Geri Vitesi Olmayan’ Başpehlivan Orhan Okulu, Formda İsim Cengizhan Şimşek’i Mağlup Etmeyi Başardı. Birinci Tur Müsabakalarında Yusuf Can Zeybek, Ali Gökçen’i; Hüseyin Gümüşalan, Osman Özgün’ü; Emre Erkal, Arif Akın’ı; Serhat Gökmen, Fatih Çakıroğlu’nu; Osman Aynur, Abdullah Güngör’ü; Yıldıray Pala, Mustafa Kemal Karaboğa’yı; Kürşat Korkmaz, Erkan Ertan’ı; Yıldıray Akın, Ali Yanatma’yı; Menderes Saltık, İsmail Erkal’ı Mağlup Etti.

2.Turda Kıyasıya Mücadeleler

Toplam 64 Başpehlivan’ın Kura Çektiği 2.Tur Güreşlerinde 32 Çift Güreş Yaptı. 2. Tur Müsabakalarında Yıldız İsimler: Ali Gürbüz, Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Orhan Okulu, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Recep Kara Ve Hüseyin Gümüşalan 3.Tura İsimlerini Yazdırdı. 32 Başpehlivan’ın Mücadele Edeceği 3.Tur Kuraları Yarın Çekilecek.

Özgür Özel’den Başkan Kara’ya Teşekkür Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara Tarafından Güreşlere Davet Edilen Ancak Programının Yoğunluğu Sebebiyle Katılamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’ya Teşekkür Mesajı Yolladı. Genel Başkan Özel, “Bu Yıl 11’incisini Düzenlediğiniz ‘Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Nazik Davetiniz İçin Çok Teşekkür Ederim. Yoğun Programım Nedeniyle Sizlerle Bir Arada Olamıyorum. Manavgat’ın Turizmine Ve Bölgenin Tanıtımına Katkı Sağlayan Organizasyonda Bir Araya Gelen Tüm Manavgatlıları Selamlıyorum. Geleneksel Ata Sporumuz Olan Yağlı Güreş Müsabakalarında Güreşecek Olan Güreşçilere Başarılar Diliyor, Etkinliğin Düzenlenmesinde Emeği Geçenleri Yürekten Kutluyorum. Bu Vesileyle Şahsınızda Katılan Tüm Konuklara En İçten Dileklerimi, Sevgilerimi Ve Saygılarımı Sunuyorum.” İfadelerini Kullandı.

Başkan Kara’ya Güreş Daveti İçin Teşekkür Mesajı Yollayan İsimler Şöyle:

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici

CHP Denizlimilletvekili Ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca

İyi Parti Genel Sekreteri Ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz

Hasan Özden 11’inci Defa Ağa Oldu

Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşlerinde Ağalık İçin Yapılan Açık Arttırmaya Mevcut Ağa Hasan Özden’le Birlikte 6 Aday Daha Katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara Tarafından 8 Milyon Lira İle Başlatılan Açık Arttırmada,11 Milyon Lira İle En Yüksek Ücreti Güreş Ağası Hasan Özden Verdi. Hasan Özden, Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşlerinde 11’inci Defa Ağa Oldu. Ağalık İhalesine Katılan Diğer Adaylar Da 500’er Bin Lira Bağışta Bulundu.

“Türkiye’nin Bir Numaralı Güreşi Olacağız”

Güreşlerin Ardından Açıklamalarda Bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Türkiye’nin Bir Numaralı Güreşi Olmayı Hedeflediklerini Söyledi. Başkan Kara, “Organizasyon Ve Güreş Kalitesi Olarak Çok Olumlu Dönüşler Aldık Ve Alıyoruz. Amacımız Manavgat’ı Türkiye’nin Bir Numaralı Güreş Organizasyonu Yapmak. Küçüğünden Büyüğüne Burada Kol Bağlayan Tüm Pehlivan Kardeşlerimiz Bizim İçin Değerlidir. İnşallah, Sakatlıksız, Kazasız Bir Organizasyon Olur. Kıymetli Güreş Ağa’ma Da Cömertliğinden Dolayı Tüm Güreş Severler Adına Teşekkür Ederim.” Dedi.

Manavgat Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours