Paylaşmak Güzeldir..

Başkan Hakan Tütüncü, 10 yıla yakın süren eski Dokuma Fabrikası’nı halka açma çalışmasını misafirhaneyi otele, işçi eğitim salonunu da kadınlara yönelik spor merkezine dönüştürerek tamamladı. Müze temasıyla tasarlanan 74 Otel ve DokumaPark Spor Salonu törenle hizmete açıldı.

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, veda açılışlarını sürdürüyor.  
Geçtiğimiz Pazar günü eski Pil Fabrikası’na kazandırılan Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesinin açılışını yapan Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası’nda yapımı tamamlanan 74 Otel ve spor salonu eserlerinin de açılış kurdelesini kesti.
Bu iki eserle, Dokuma Fabrikasındaki tüm binalar şehrin hizmetine sunulmuş oldu.
Bilindiği üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes tarafından 5 Ocak 1956’da temeli atılan, üretimi 2003’te durdurulan eski Dokuma İplik Fabrikası alanını 2004’te Kepez Belediyesine devretmişti.
Dönemin belediye yönetimi tarafından (2005’te) 488 dönümden oluşan fabrika yerleşkesinin üst kullanım hakkı 49 yıllığına ihalesiz bir şekilde özel bir şirkete  verilmişti.
Antalya kamuoyunda kabul görmeyen bu tahsis işlemi de yargı tarafından iptal edilmişti.

 “ DOKUMA BAŞKAN OLMAMA VESİLE OLDU”

Belediye başkanı olmama vesile olan eski Dokuma Fabrikası’nın hukuku meselesini çözmek ve burayı güzel bir kent parkı olarak geleceğe armağan etmek bizim en önemli varlık sebebimizdi. Belediye başkanlığına beni taşıyan süreç buydu. Bizden beklenti de, Dokuma’nın bir kent parkı olarak ve yapılan projelerin hayata geçirilmesiydi. Allah’a binlerce şükürler olsun ki, Dokuma fabrikasında da hemşehrilerime mahcup olmadık.  Türkiye’de ve dünyada örneği olmayan bir yaklaşımı Antalya’da, Dokuma fabrikası yerleşkesinde hayata geçirdik.  

 “DOKUMAPARK PROJEMİZİ TAMAMLADIK”
Her santimetrekaresinde Dr Burhanettin Onat’ın, merhum Başbakan Adnan Menderes’in, merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın izi olan bu yapıya böyle güzel bir yaklaşım gerekirdi. İnanıyorum ki Dokuma’ya emek veren benim sevgili mesai arkadaşlarımın isimleri de, Dokuma’nın hatıralarında yaşayacaktır.
Dokuma’daki son hayalimizi açıyoruz. Bu projelerle kocaman bir yerleşkeyi halka açma çalışmalarını tamamlamış oluyoruz. “

YEŞİLÇAM TEMASINDA MÜZE OTEL
74 Otel’de, 1970’lerin ortalarında çekilmiş Yeşilçam filmlerinin tam da içerisinde kendinizi hissedeceksiniz.  1974 yapımı ‘Bak Yeşil Yeşil’ filminin çekildiği otelin iç kısım tasarımının aynısını 74 Otel’de yaptık.
74 Otel’inin her odasında Türkiye’nin 1970’li yıllarından sizi mutlu edecek, hatıralarınızla buluşturacak bir kesiti var. Harika bir mutfak var.  Burada 1970’lerin Antalya’sının yemekleri ikram edilecek. Çalışanlar da dönem kıyafetleri içerisinde olacak. Haftanın birkaç günü 70’li yılların canlı müzikleri yapılacak. 74 Otel’de, 365 gün boyunca 70’lerin ortasında güzel bir gün vaat ediyoruz. Burası  Özel günlerin kutlanabileceği eşsiz bir mekan olacak. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir proje yaptık. Amerika Florida da, 74 Otel’e benzer bir otel var. Ama o da tam bizim projemiz gibi değil.

BU OTELİN BENZERİ DÜNYADA YOK
Biz, dünyada eşi benzeri olmayan bir oteli, nostaljik ortamı meydana getirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Şehirler, hatıralara dönük bir tat ve bir dokuyla anlamlıdır. Kelimenin tam anlamıyla74 Otel’i, bir tat bir doku 20 odalı, 40 yataklı güzel, mütevazı bir şehir oteli 1970’ler Antalya’sından oldu.”
Başkan Hakan Tütüncü,  DokumaPark’a veda konuşmasını, “Dokuma’ya 10 yıl boyunca verdiğimiz emekler çok özeldi. Dokuma yerleşkesinin bundan sonraki yolculuğuna da aynı güzellikle devam etmesini diliyorum.” sözleriyle tamamladı.
Daha sonra, ‘Gözlerime Bak Antalya’ şarkısının eşliğinde 74 Otel’nin açılış kurdelesi kesildi.
Başkan Hakan Tütüncü, açılışın ardından davetlilere 74 Otel’ini gezdirdi.
Törene Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Mehmet Çivik, Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  

DOKUMA FABRİKASINDA HANGİ BİNA NE OLDU
Fabrikası binası Antalya Bilim Merkezi ile Anadolu Şehitler Müzesi’ne, idari bina Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ne, trafo binası Cemil Meriç Kütüphanesi’ne, işçi yemekhanesi Dokuma Sanat Galerisi’ne, memur yemekhanesi Dokuma Çalışanları Emekliler Lokali’ne, kreş Anadolu Oyuncak Müzesi’ne, müdür lojmanı Yeşilçam Anı Evine,  fabrika ambarları Antalya Otomobil Müzesi’ne ve misafirhane 74 Otel’ine dönüştürüldü.
Kepez Belediyesi / Bülten

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours