Manavgat’ta konuşan Arslan “vergi sistemi; maalesef çok kazanandan az, az kazanandan daha fazla vergi alan bir model olarak işliyor”dedi
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Manavgat’ta düzenlenen Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Türkiye’de mevcut vergi sisteminin adaletsiz olduğunu vurgulayarak asgari ücret alan işçilerin, mühendislik, hukuk ve sağlık alanlarında faaliyet gösterenlerin bürolarındaki çalışanlardan daha yüksek oranda vergi ödediğini belirtti.
Toplantıda, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okullarda yaşanan silahlı saldırılara da değinen Arslan, bu olayların toplumda büyük bir üzüntü yarattığını ifade etti. Toplumsal sorumlulukların artırılması gerektiğini ve aile ile eğitim sisteminin önemine vurgu yaptı. “Evlatlarımıza daha fazla zaman ayırmalıyız,” diyen Arslan, bu konuda bilinçlenmek gerektiğinin altını çizdi.
Ekonomik sorunlara da dikkat çeken Arslan, enflasyon hedeflerindeki sapmaların çalışanları zor durumda bıraktığını dile getirdi. “Hayat pahalılığı ve alım gücündeki zayıflamalar, enflasyonun en çok mağdur ettiği kesim olan çalışanları daha fazla zor günlerle karşı karşıya bırakacak,” diyen Arslan, ÖTV ve KDV gibi vergilerde indirim yapılmasını talep etti. Emekli maaşlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Arslan, 2024’ten itibaren emekli olanların, önceki yıllara göre daha düşük maaş almalarının ciddi bir adaletsizlik oluşturduğunu savundu. Emeklilerin daha fazla prim ödemelerine rağmen düşük maaş almasının altını çizen Arslan, düzeltilmesi gereken bir durum olduğuna dikkat çekti. “Türkiye’nin vergi sistemi maalesef çok kazanandan az, az kazanandan daha fazla vergi alan bir model olarak işliyor,” diyen Arslan, vergi sisteminin tamamen revize edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun daha demokratik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini iletti. Toplantıda, genel başkan yardımcıları, şube ve il başkanları da yer aldı.
Haber Merkezi

+ There are no comments
Add yours