Bazı meslekler var saraciye, kalaycılık, yorgancılık, nalbantlık, ayakkabıcılık, bakırcılık, marangozluk, oymacılık, semercilik ve terzilik gibi yok olmaya yüz tutmuşken her türlü olumsuz şartlara karşı halen mesleklerini icra etmeye devam eden meslek erbabları bulunuyor.
TERZİLİK MESLEĞİNİ UZUN YILLAR TURİZM SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜYOR
Bunlardan biri de Antalya’nın Manavgat İlçesi Sarılar Mahallesi’nde yaşayan Zeynep Ünzile Arslan, Mesleğini 40 yıldır aralıksız icra eden Zeynep Ünzile Arslan, mesleğe 13 yaşında başlamış ve mesleğini büyük oranda konaklama da Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Manavgat’ta bazı beş yıldızlı otellerin tamirhanelerinde yapmış. 40 yıldır mesleğini aralıksız sürdüren terzi Zeynep Ünzile Arslan mesleğini halihazırda Manavgat Çolaklı Turizm Bölgesinde beş yıldızlı Alhambra Otel’in Terzihanesinde sürdürmekte.
MESLEĞİ GELECEK NESİLLERE TAŞIMADA ÇIRAK BULMAK ÇOK ZOR!
Mesleğe 13 yaşında başladığını belirten Terzi Zeynep Ünzile Arslan, her geçen gün yok olmaya yüz tutan mesleklerden birisinin de terzilik olduğunu mesleği sürdürmekte çırak bulmanı çok zor olduğunun altını çizerek,” Turizm sektörü başta olmak üzere başka sektörde terzi bulmak zorlaştı. Mesleği sürdürme ve gelecek kuşaklara taşımada çırak bulmak çok zor. Ayrıca terzilik mesleği maalesef hazır giyime yenik düştü. Bu sene terzilik mesleğinde 40’ncı yılım. Sağlığım elverdiği sürece mesleğimi sürdürmeye kararlıyım. ” dedi.
Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar yaklaşık 700 bin yatak kapasitesine sahip olan Türkiye turizminin başkenti Antalya’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre 311 bin turizm çalışanı bulunuyor. En fazla turizm çalışanını ise Antalya’ya gelen 17 milyon turistin üçte birini ağırlayan Manavgat destinasyonu. Manavgat destinasyonu 121 bin turizm çalışanını istihdam ediyor.
Mesleğinde 40 yılını dolduran Manavgatlı kadın Terzi Zeynep Ünzile Arslan’ın 2025 yılı Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESO) tarafından Yılın Ahi’si gösterilmesi bekleniyor.
Abdurrahman Büyükkeskin / Haber
+ There are no comments
Add yours